Pentru prima oară timp de 3 luni, OMS a înregistrat o scădere a numărului de noi infectări cu COVID-19
Full Article 1 minutes read

Pentru prima oară timp de 3 luni, OMS a înregistrat o scădere a numărului de noi infectări cu COVID-19

Numărul de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 înregistrate timp de o săptămână a scăzut pentru prima oară de la începutul lui septembrie. Anunțul a fost făcut de către șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit directorului OMS, motivul diminuării ar fi măsurile de restricție „dure, dar necesare”, adoptate de majoritatea statelor europene.

Oficialul a menționat că în alte regiuni numărul de infectări continuă să crească.

De la sfârșitul lui octombrie – început de noiembrie, majoritatea țărilor din Europa au anunțat restricții din cauza pandemiei de coronavirus. În lupta cu virusul au fost închise instituțiile de învățământ, restricționată activitatea localurilor de agrement, iar în unele țări au fost impuse și restricții de circulație.

În urma măsurilor, rata infectării din Spania, Franța și Belgia a scăzut de 3-5 ori, iar în Marea Britanie și Italia – de 1,5 ori. S-a stabilizat creșterea cazurilor noi și în Germania.

Recordul privind numărul de cazuri noi de îmbolnăviri a fost înregistrat pe 13 noiembrie – peste 662 mii de infectări. În comparație, în ultimele zile sunt înregistrate câte circa 600 de mii de noi infectări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: