Percheziții la doi procurori din Moldova: ar fi cheltuit cu 1,2 mln lei mai mult decât au câștigat
Full Article 2 minutes read

Percheziții la doi procurori din Moldova: ar fi cheltuit cu 1,2 mln lei mai mult decât au câștigat

Percheziții la doi procurori din Republica Moldova și la rudele acestora, într-un dosar de îmbogățire ilicită. Procurorii ar fi dobândit bunuri înscrise formal pe persoane terțe și ar fi efectuat cheltuieli valoarea cărora depășesc veniturile legal obținute – cu 1,2 milioane lei. În timpul perchezițiilor au fost ridicate mai multe obiecte și documente. Precizările au fost făcute pe 25 aprilie de reprezentanții Procuraturii Anticorupție. 

Procuratura Anticorupție a declarat că procurorii și ofițerii anticorupție au efectuat mai mai multe percheziții la doi procurori și rudele acestora, într-un dosar de îmbogățire ilicită.

„Cauza penală a fost pornită în luna noiembrie 2023, de către procurorul general interimar, în baza procesului penal intentat de Procuratura Anticorupție urmare a autosesizării din informațiile apărute în spațiul public”, au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Se menționează că persoanele vizate, activând în funcțiile de procurori, au dobândit și deținut bunuri înscrise formal pe persoane terțe, precum și au efectuat cheltuieli valoarea cărora depășesc veniturile legal obținute cu 1,2 milioane lei.

„În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate obiecte și documente care urmează a fi verificate sub aspectul pertinenței și concludenții pentru cauza penală. În continuare, urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cauzei pentru adoptarea unei decizii în condițiile legii, despre care va fi informată opinia publică. Exercitarea urmăririi penale este efectuată de Procuratura Anticorupție, suportul operativ fiind asigurat de CNA”, au adăugat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: