Percheziții la SA „Drumuri Cahul”. Un fost director interimar a rămas fără bolidul său de lux și a fost reținut
Full Article 3 minutes read

Percheziții la SA „Drumuri Cahul”. Un fost director interimar a rămas fără bolidul său de lux și a fost reținut

Astăzi, 19 martie, procurorii au efectuat 13 percheziţii,  în care sunt vizaţi ex-directorul interimar al SA „Drumuri-Cahul” şi un angajat al acestei întreprinderi, precum şi administratorul unul agent economic. Aceștia sunt bănuiți de delapidare a averii străine, săvârșită în proporții deosebit de mari, anunță Procuratura.

Percheziţiile au cuprins patru domicilii utilizate de persoanele bănuite, patru automobile şi sediile a două companii private. Concomitent, au fost supuşi percheziţiilor corporale şi cei trei bănuiţi.

În urma acțiunilor, procurorii anticorupţie au ridicat telefoanele mobile şi calculatoarele bănuiților. De la sediul unei întreprinderi private au fost ridicate documente contabile şi mijloace băneşti în sumă de 6000 lei şi 710 euro.

Procuratura precizează că, cei trei bănuiți, în perioada anilor 2020-2021, au încheiat trei contracte de prestări servicii, prin care agentul economic privat, în calitate de vânzător se obliga de a livra către SA „Drumuri-Cahul”, cantitatea de 749,88 tone de piatră spartă din granit, în sumă de 725 478,98 lei. În rezultat, au cauzat societății pe acțiuni daune în proporții deosebit de mari.

Procurorii informează că ex-directorul interimar al SA „Drumuri-Cahul”, mai este vizat şi într-o cauză penală pentru săvârşirea infracţiunii de îmbogăţire ilicită.

Potrivit oamenilor legii, în perioada anilor 2015 – 2021, activând în diverse funcții publice, a deţinut bunuri, valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite.

Prin urmare, referitor la acest caz, procurorii anticorupţie au ridicat şi un automobil de model BMW X7, de care se foloseşte ex-directorul interimar al SA „Drumuri-Cahul”, înregistrat după o companie privată, înscrisă după fratele acestuia.

Astfel, ulterior ridicării automobilului, procurorii anticorupţie urmează să înainteze judecătorului de instrucţie, demers de aplicare a sechestrului, în calitate de măsură asiguratorie pe caz.

Remarcăm că, ex-directorul interimar al SA „Drumuri-Cahul” a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, în timp ce încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova, la punctul de trecere a frontierei de stat „Cahul (RM) – Oancea (RO).

Tot astăzi, în rezultatul percheziţiilor efectuate, procurorii anticorupţie i-a reţinut pe un termen de 72 de ore şi pe angajatul întreprinderii „Drumuri-Cahul”, precum şi administratorul unui agent economic.

Menţionăm că, urmare a audierilor în calitate de bănuiţi, aceştia nu îşi recunosc vinovăţia în săvârşirea infracţiunii incriminate şi nu colaborează cu organul de urmărire penală.

Procurorii anticorupţie urmează să înainteze în instanţa de judecată demersuri de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile în privinţa acestora.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: