Peste 1000 de persoane, reținute în timpul protestelor organizate în susținerea lui Navalnîi
Full Article 2 minutes read

Peste 1000 de persoane, reținute în timpul protestelor organizate în susținerea lui Navalnîi

Peste 1000 de persoane au fost arestate în toată Rusia în timpul protestelor organizate în sprijinul opozantului Alexei Navalnîi, informează portalul „Дождь” cu referire la datele furnizate de ONG-ul OVD-Info.

Mai exact este vorba despre 1004 persoane arestate în 82 de orașe. În Sankt Petersburg au fost înregistrate cele mai multe rețineri – 351 de arestări.

Precizăm că miercuri, 21 aprilie, în mai multe orașe din Rusia au avut loc proteste în sprijinul lui Alexei Navalnîi.

Navalnîi ține greva foamei de aproape trei săptămâni, în semn de protest, după ce i s-a refuzat să obțină asistență medicală specializată din exteriorul închisorii. Medicii lui Navalnîi trag un semnal de alarmă și spun că inima acestuia s-ar putea opri în „orice moment”.

Liderii mondiali și personalități culturale proeminente și-au exprimat sprijinul pentru Navalnîi, notează Digi24. Președintele SUA, Joe Biden, a numit situația acestuia „total nedreaptă”, în timp ce consilierul său pentru securitate națională a avertizat că vor fi „consecințe” pentru Rusia dacă Navalnîi moare.

Peste 70 de scriitori, artiști și academicieni internaționali de renume, printre care Jude Law, Vanessa Redgrave și Benedict Cumberbatch, i-au cerut lui Putin să se asigure că Navalnîi primește imediat un tratament adecvat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: