Plata pentru meniul elevilor a crescut cu 100 de lei. Primarul justifică scumpirea: „Masa trebuie să fie creată sănătos, nu econom”
Full Article 2 minutes read

Plata pentru meniul elevilor a crescut cu 100 de lei. Primarul justifică scumpirea: „Masa trebuie să fie creată sănătos, nu econom”

Prețul lunar pentru hrana copiilor din instituțiile de învățământ primar și secundar a crescut cu aproape 100 de lei. Într-o postare publicată pe 25 ianuarie, primarul capitalei, Ion Ceban, a explicat că scumpirea a fost necesară pentru a oferi un meniu sănătos celor mici.

Potrivit edilului, pentru anul curent, autoritățile municipale au prevăzut 44902,1 mii lei, cu 5425,9 mii lei mai mult față de anul trecut. Adaosul a fost necesar în legătură cu majorarea normelor financiare pe zi la unele categorii de elevi care beneficiază de alimentație gratuită.

Edilul a recunoscut că părinții vor trebui să plătească cu aproape 100 de lei mai mult, lunar.

„Nu era corect ca micul dejun să coste 13 lei 65, iar prânzul – 9 lei 35. Masa copiilor trebuie să fie creată sănătos, dar nu econom”, a argumentat Ceban.

Edilul a mai menționat că, în acest an, prânzul este achitat integral din bugetul municipal și a fost majorat cu 5 lei pentru anumite categorii de copii.

„În acest sens, rog consilierii municipali să nu facă politică, dar să contribuie prin acţiunile lor la îmbunătățirea sistemului. Am solicitat crearea unei comisii/grup de lucru, ce va include consilieri din toate fracţiunile şi va monitoriza procesul de alimentaţie în instituţiile de învăţământ din capitală. Mai este mult de muncit și personal voi da afară pe cei care economisesc pe seama copiilor”, a avertizat Ceban.

În instituțiile de învățământ primar și secundar din capitală, pe parcursul anului curent, vor fi alimentați, gratuit, 44 924 elevi, cu 688 elevi mai mult față de anul trecut.

➡️ În instituțiile de învățământ primar și secundar din capitală în anul curent sunt alimentați gratuit 44.924…

Publicată de Iv Ceban pe Luni, 25 ianuarie 2021

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: