Popescu: Teritoriul controlat de Chișinău poate adera la UE indiferent de situația din jurul Transnistriei
Full Article 2 minutes read

Popescu: Teritoriul controlat de Chișinău poate adera la UE indiferent de situația din jurul Transnistriei

Teritoriul Republicii Moldova, controlat de autoritățile constituținale, poate adera la Uniunea Europeană indiferent de situația din jurul regiunii transnistrene. Precizarea a fost făcută de ministrul de Externe Nicu Popescu într-un interviu pentru Politico, publicat pe 19 septembrie. Șeful diplomației de la Chișinău a spus că UE nu își dorește țări divizate în interiorul spațiului său, însă menținerea statelor la mila „amenințărilor geopolitice” și conflictelor separatiste ar fi un scenariu și mai rău.

Teritoriul care este controlat de guvernul nostru de la Chișinău poate adera la UE indiferent de ceea ce se întâmplă la estul nostru, iar asta include situația din jurul Transnistriei. Nimeni nu dorește țări divizate în interiorul UE, dar menținerea țărilor la mila manipulării geopolitice și a conflictelor separatiste ar fi chiar mai rău pentru continent, pentru UE și pentru noi”, a spus ministrul.

În context, amintim că șeful diplomației europene Josep Borrell a declarat că Republica Moldova poate adera la UE și să fi rezolvat diferendul transnistrean înainte. Diplomatul a dat exemplul Ciprului care a aderat la blocul comunitar având un conflic teritorial nesoluționat. Precizările au fost făcute în cadrul Summit-ului Comunității Politice Europene, care a avut loc la Bulboaca, pe 1 iunie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: