Postul național de televiziune din Belarus a publicat o „investigație” în care Protasevici povestește despre reținerea sa (VIDEO)
Full Article 5 minutes read

Postul național de televiziune din Belarus a publicat o „investigație” în care Protasevici povestește despre reținerea sa (VIDEO)

Postul național de televiziune de la Minsk a publicat o înregistrare video în care jurnalistul Roman Protasevici, unul dintre fondatorii canalului de Telegram NEXTA, declarat drept extremist în Belarus, a povestit despre reținerea sa. Protasevici susține că o singură persoană ar fi putut comunica autorităților belaruse despre faptul că se afla la bordul avionului respectiv. Instituția de presă afiliată președintelui Alexandr Lukașenko dă de înțeles că ar fi vorba despre consilierul Svetlanei Tihanovskaya.

În imagini, Protasevici susține că nu a spus nimănui despre călătoria sa, traseul și data zborului, însă a avut un conflict cu o persoană (numele căreia nu se menționează în secvența video difuzată) care ar fi putut să îl saboteze. Înregistrarea video a fost publicată de postul național de televiziune din Belarus ONT.

„Am avut un conflict personal doar cu un singur om, destul de tensionat, mai ales în ultimele zile. La început nu am avut conflicte, însă la o beție, acesta mi-a spus că vor fi probleme, întrucât, potrivit lui, ambii avem caractere puternice și de aceea ar putea fi probleme”, a spus Roman Protasevici.

Acesta a mai spus că, cu 40 de minute înainte de zbor, a scris în chatul de serviciu unde se îndreaptă și detalii despre zbor.

„Acolo era și această persoană și uite că s-a întâmplat această situație. Mă aflam în detenție și nu aveam nicio informație. Printre primele lucruri la care m-am gândit – pur și simplu am fost sabotat. Nu am spus nimănui și îndată după ce am spus – îndată m-am pomenit la Minsk”, a relatat jurnalistul.

Protasevici s-a arătat convins că persoana care „l-a turnat” ar avea legături cu hackerii din gruparea „Киберпартизаны” (care efectuează atacuri cibernetice asupra site-urilor unor organizații de stat din Belarus). În același timp, fostul redactor al canalului NEXTA nu știe dacă aterizarea forțată a avionului Ryanair ar avea legătură cu conflictul respectiv.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: