Prea multă corupție, prea puțini procurori. Dragalin: „Nici locuri în închisori nu ar ajunge”
Full Article 2 minutes read

Prea multă corupție, prea puțini procurori. Dragalin: „Nici locuri în închisori nu ar ajunge”

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin a declarat că în Republica Moldova există atât de multă corupție, încât nu există un număr suficient de mare de procurori și judecători pentru a se putea ocupa de toate cauzele penale existente. De aceea, este nevoie ca procurorii să se concentreze pe cazurile de corupție mare. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă din 19 august.

Eu simt că am ajuns pe un câmp de luptă cu soldați răniți, care chiar acum riscă să moară dacă nu luăm măsuri urgente. Fiecare soldat reprezintă o cauză penală, iar noi, ca procurori și ofițeri în această instituție, suntem responsabili să-i salvăm pe toți. Noi toți, ca o societate, ne-am dori să construim un spital cu o bază sau fundație solidă, cu toate echipamentele și instrumentele necesare, cu un personal profesionist, cu experiență și integritate. Un astfel de spital sau sistem ar asigura că sistemul nostru de justiție va funcționa bine în această țară nu numai în următorii cinci ani, ci 50 de ani. Eu consider că PA nu poate aștepta astfel de schimbări fundamentale. Asta va dura mult timp, dar noi ne aflăm într-o situație de criză, unde suntem nevoiți să procedăm ca un sistem de triaj”, a declarat șefa PA.

Veronica Dragalin a menționat că în prezent există doar 9 procurori pentru 400 de cauze penale. Aceștia sunt ajutați de doar 2 consultanți.

În Moldova a existat atât de multă corupție, încât vă spun absolut sincer că nu este posibil să fie investigate și aduse la condamnare toate aceste cauze. Nici măcar dacă absolut toți procurorii și judecătorii din țară s-ar ocupa numai de asta. Nici locuri în închisori nu ar ajunge. Avem un număr foarte mare de dosare și un număr foarte mic de procurori și ofițeri. (…) Trebuie să ne concentrăm pe corupția mare și cazuri de rezonanță”, a mai spus procurorul-șef Anticorupție.

Citește și „Din opoziție sau de la putere, nu contează”. Trei piloni în activitatea noii șefe a Procuraturii Anticorupție


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: