Premierul Natalia Gavrilița i-a prezent șefului diplomației europene Josep Borrell prioritățile Guvernului (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Premierul Natalia Gavrilița i-a prezent șefului diplomației europene Josep Borrell prioritățile Guvernului (VIDEO)

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Vicepreședintele Josep Borrell au susținut o conferință de presă, în urma întrevederii pe care au avut-o pe 27 septembrie la Bruxelles.

Șefa Executivului a menționat că vizita sa la Bruxelles are drept scop relansarea dialogului dintre Moldova și UE: „Sunt aici pentru a relansa dialogul dintre țara mea și Uniunea Europeană. Parteneriatul nostru este unul puternic, dar cred că este loc pentru o cooperare și mai profundă și pentru legături politice, economice și sectoriale mai puternice. Sunt convinsă că acest parteneriat este cheia prosperității țării noastre și sper că vom continua să consolidăm cooperarea”.

Potrivit Nataliei Gavrilița, în lunile următoare, Guvernul se va concentra asupra:

– continuării reformei sistemului de justiție și a luptei împotriva corupției;

– gestionarea pandemiei COVID-19;

– promovarea redresării economice și a condițiilor pentru creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă

– consolidarea instituțiilor statului și reziliența țării.

„Cu referire la reforma justiției, țin să menționez că suntem în contact strâns cu UE și Consiliul Europei și așteptăm cu nerăbdare să ne actualizăm dialogul în acest domeniu. Mă voi întâlni cu comisarul european pentru justiție,  Didier Reynders, pentru a discuta despre planurile concrete pentru reforma justiției. Aceasta este o prioritate absolută pentru țara noastră”, a mai spus prim-ministrul țării.

Amintim că premierul Natalia Gavrilița efectuează o vizită la Bruxelles în perioada 27-28 septembrie, prima de când a preluat această funcție. Șefa Executivului este însoțită de vicepremierul, ministru al Afacerilor Externe, Nicu Popescu.

Natalia Gavrilița o întrevedere și cu Charles Michel, președintele Consiliului European. Referindu-se la prioritățile Guvernului pe care îl conduce, Natalia Gavrilița a vorbit despre reforma justiției și anticorupție, inclusiv investigarea fraudei bancare, gestionarea pandemiei COVID-19 și pachetul de suport economic și social necesar pentru relansarea creșterii economice.

Charles Michel, la rândul său a menționat că: „UE este deschisa să sprijine în continuare Republica Moldova și agenda de reforme ambițioase pe care și-o propune. Moldova este un partener important și prioritar pentru noi”.

De asemenea, prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru economie. Natalia Gavrilița și-a exprimat recunoștința pentru susținerea de care a beneficiat Republica Moldova prin intermediul programului OMNIBUS MFA și pentru decizia de a fi rambursată cea de-a doua tranșă a asistenței OMNIBUS, în valoare de 50 de milioane de Euro, care va ajunge în Moldova la începutul lunii octombrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: