Prim-vicepreședintele Radei Supreme a Ucrainei s-a arătat convins de „o cooperare fructuoasă” cu viitorul parlament al Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

Prim-vicepreședintele Radei Supreme a Ucrainei s-a arătat convins de „o cooperare fructuoasă” cu viitorul parlament al Republicii Moldova

Prim-vicepreședintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk a adresat un mesaj de felicitare autorităților din Republica Moldova cu ocazia desfășurării unor alegeri parlamentare democratice. Un anunț în acest sens a fost publicat de Rada Supremă a Ucrainei, astăzi, 12 iulie.

De asemenea, oficialul și-a exprimat convingerea că parlamentele celor două țări vor avea „o cooperare fructuoasă”.

Anterior, un mesaj de felicitare a fost transmis și de Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei.

„Îi adresez felicitări președintei Maia Sandu cu ocazia victoriei forțelor politice democratice și pro-europene, în particular a Partidului Acțiune și Solidaritate, la alegerile parlamentare. Acesta este un important pas spre calea reformelor și aspirațiilor europene”, a scris Zelenski pe Twitter.

Menționăm că procesele verbale de la alegerile parlamentare anticipate au fost prelucrate în proporție de 100%. Astfel, în parlament vor accede Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul „ȘOR”.

Mai exact, PAS a acumulat 52,80% din voturi, Blocul PCRM-PSRM – 27,17% din voturi și Partidul „ȘOR” – 5,74% din voturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: