Prima reacție a lui Nesterovschi, după cererea de ridicare a imunității și acuzațiile de corupție. Percheziții și la sora sa
Full Article 2 minutes read

Prima reacție a lui Nesterovschi, după cererea de ridicare a imunității și acuzațiile de corupție. Percheziții și la sora sa

Campanie represivă împotriva opoziției și lovitură la normele unei societăți democratice. Astfel a reacționat deputatul Alexandr Nesterovschi, care a aderat la „Renaștere” apropiat de Ilan Șor, la cererea procurorilor de a-l lăsa fără imunitate parlamentară. Totodată, el a anunțat că în aceste momente ar avea loc mai multe percheziții la reprezentanții Partidul „Renaștere”. NM a solicitat o confirmare în acest sens de la Procuratura Anticorupție.

Astăzi se desfășoară o campanie represivă împotriva noastră – împotriva opoziției”, a scris pe rețelele de socializare deputatul Alexandr Nesterovschi, adăugând că „la domiciliu Nataliei Parasca, liderului Partidului „Renaștere”, și a altor câtorva activiști sunt organizate percheziții”.

În locul dialogului cu societatea și cu alte formațiuni politice, Maia Sandu a ales calea presiunii, a agresiei și a persecutării oricăror forțe alternative. Astfel de tactici nu numai că agravează contradicțiile politice interne, dar și destabilizează situația din țară.
În loc să lucreze în interesul statului și al societății, câmpul informațional continuă să fie curățit, drepturile și libertățile cetățenilor sunt încălcate prin blocarea activității opoziției. Aceasta este o lovitură la normele unei societăți democratice. Nu ne vom lăsa intimidați și nu vom renunța”, a adăugat el.

Totodată el a făcut „apel la comunitatea pentru apărarea drepturilor omului și la cetățenii interesați să se alăture partidului „Renaștere” pentru a lucra pentru binele Moldovei și a scăpa țara de regimul Sandu”.

Și Primul în Moldova, postul TV apropiat lui Ilan Șor, a anunțat că „în aceste minute au loc percheziții la locul de reședință” la președintele partidului „Renaștere” Natalia Parasca, la sora deputatului Nesterovschi, Diana Cebanenco, la membrul partidului „Renaștere” Iurie Vitneanski și la șefii organizațiilor teritoriale din raioanele Edineţ şi Glodeni. 

NM a solicitat o confirmare în acest sens de la Procuratura Anticorupție. Deocamdată nu avem un răspuns.

De menționat că pe 21 septembrie Igor Grosu a anunțat că în adresa Parlamentului au parvenit mai multe cereri din partea procurorilor prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare a deputaților Irina Lozavan și Alexandr Nesterovschi. Cele 5 cereri depuse de Procuratură, în care sunt vizați Lozovan și Nestervoschi, vor fi examinate în cadrul Comisiei juridice a Parlamentului care se va întruni în ședință la ora 13:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: