Republica Moldova găzduiește astăzi, 11 aprilie, Summitul Internațional al Primarilor 2024, care întrunește mai mulți primari și lideri regionali din țara noastră, Ucraina, dar și din state membre ale Uniunii Europene. La eveniment a participat și președinta Maia Sandu, anunță Președinția.
Potrivit instituției prezidențiale, șefa statului a subliniat în discursul său că, în ultimii doi ani, administrațiile orașelor ucrainene, pe lângă faptul că încearcă să-și protejeze comunitățile de agresiunea militară, trebuie să-și reconstruiască infrastructura civilă din localități, după atacurile neîncetate cu rachete.
Președinta a mai specificat că Summitul Internațional al Primarilor constituie un excelent prilej de a vorbi despre puterea parteneriatelor deja existente între orașele din Uniunea Europeană și cele din Ucraina sau din țara noastră.
„Programele oferite de Uniunea Europeană constituie o șansă unică de a recupera, într-un orizont de timp apropiat, decalajul de dezvoltare între localitățile noastre și cele din țări precum România, Polonia, Lituania, Suedia, Italia, Germania”, a declarat Maia Sandu, potrivit sursei citate.
Menționăm că Summitul Internațional al Primarilor a fost lansat în 2016 în Ucraina. Evenimentul este găzduit de Moldova, din cauza războiului declanșat de Federația Rusă în țara vecină.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!