Primarul din Boldurești care a lovit mortal cu mașina un copil și a fugit, rămâne în arest. Decizia judecătorilor
Full Article 2 minutes read

Primarul din Boldurești care a lovit mortal cu mașina un copil și a fugit, rămâne în arest. Decizia judecătorilor

Primarul din Boldurești, raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, care a tamponat mortal cu mașina un adolescent de 14 ani și a fugit de la fața locului, rămâne în arest preventiv și în următoarele 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, pe 22 martie, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Șoferul învinuit de accidentul de la Boldurești rămâne în preventiv, pentru alte 30 de zile. Procurorii PCCOCS au solicitat prelungirea măsurii în fața magistraților, care le-a acceptat demersul. Măsura aplicată este necesară în vederea continuării obiective a investigațiilor. Acum, urmează ca procurorilor PCCOCS să le fie prezentate rezultatele expertizelor dispuse, pentru examinarea lor în vederea trimiterii dosarului în judecată”, anunță Procuratura.

Amintim că, pe 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni, un adolescent de 14 ani a fost tamponat mortal de un vehicul. Inspectoratul General al Poliției (IGP) preciza atunci că șoferul automobilului implicat în accident a fugit de la fața locului.

Două zile mai târziu, pe 21 februarie, oamenii legii au anunțat că șoferul, care s-a dovedit a fi edilul de Boldurești Nicanor Ciochină, a fost reținut. Mașina implicată în accident era de serviciu. Potrivit poliției, până la reținere, bănuitul a întreprins o serie de acțiune pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază acesta ar fi montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Iar în seara zilei de 20 februarie ar fi înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: