Primul monument din Spania dedicat lui Eminescu, inaugurat de ziua poetului
Full Article 50 second read

Primul monument din Spania dedicat lui Eminescu, inaugurat de ziua poetului

Primul monument din Spania dedicat lui Mihai Eminescu va fi inaugurat chiar de ziua poetului, scrie libertatea.ro. Sursa menționează că sculptura va fi inaugurată în Rivas Vaciamadrid, localitate aflată la 20 de kilometri de Madrid, unde trăiesc 5 000 de români, adică 6% din populația orașului. 

Asociația Hispano-română „Nuestras Costumbres” inaugurează pe 15 ianuarie, în Rivas Vaciamadrid, un oraș aflat în suburbia capitalei Madrid, „primul monument din Spania în onoarea lui Mihai Eminescu”, susțin reprezentanții organizației.

Banca memorială este amplasată în fața Bibliotecii Federico Garcia Lorca din Piața Constituției a orașului și implică un portret al poetului și un citat bilingv, în română și spaniolă: „Am înțeles că un om poate avea totul neavând nimic și nimic având totul”.

„E primul monument din Spania care îl omagiază pe poetul Mihai Eminescu”, spune președintele asociației Sorin Ciobanu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: