Principalul suspect în cazul Anei-Maria va sta încă 30 de zile în arest preventiv
Full Article 3 minutes read

Principalul suspect în cazul Anei-Maria va sta încă 30 de zile în arest preventiv

Bărbatul, învinuit de omorul Anei-Maria, va sta încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de Judecătoria Orhei, pe 14 mai, la demersul procurorilor. 

Procuratura Generală a Republicii Moldova a declarat că la demersul procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Orhei, prin încheierea emisă de Judecătoria Orhei, a fost prelungită măsura preventivă – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile, în privința învinuitului de omorul femeii însărcinate, răpite la Orhei, în aprilie curent.

Ana Maria, tânăra de 19 ani dintr-o localitate din Orhei, a dispărut pe 12 aprilie și a fost găsită moartă pe 20 aprilie în raionul Telenești. Fata a urcat într-un automobil la Orhei, la ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Era însărcinată în șase luni. Detalii AICI. În seara zilei de 16 aprilie, poliția a reținut șoferul în mașina căruia a urcat fata. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, nu colaborează cu ancheta – au comunicat oamenii legii. Detalii AICI. Pentru Life Moldova, primarul localității Chițcanii Vechi din raionul Telenești – unde a locuit principalul suspect – a declarat că șoferul este fost polițist. Mai mult, el ar fi activat anterior și în sistemul penitenciar. În sistemul penitenciar ar fi activat și iubitul tinerei, cu care era într-o relație de 4 ani. În prezent, el este șofer de taxi. Detalii AICI.

Pe 19 aprilie, fata a început să fie căutată și în raionul Telenești. Tot pe 19 aprilie, principalul suspectat a fost plasat în arest pentru o perioada de 30 de zile. Detalii – AICI. La fel pe 19 aprilie, poliția a îndemnat cetățenii să sesizeze de urgență oamenii legii dacă au avut interacțiuni „dubioase” cu principalul suspect. Pe 20 aprilie, oamenii legii au găsit cadavrul tinerei. Corpul neînsuflețit a fost găsit într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, cu deplasare pe drum de țară. Detalii AICI.

Procurorii au pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață. O traumă cranio-cerebrală este cauza care a dus la decesul Anei-Maria, a declarat procurorul general interimar Ion Munteanu. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: