Pro Moldova respinge discuțiile cu Dodon și cere pază de stat pentru Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Pro Moldova respinge discuțiile cu Dodon și cere pază de stat pentru Maia Sandu

Grupul parlamentar Pro Moldova nu va purta discuții cu Igor Dodon privind evitarea unei crize politice și o încurajează pe Maia Sandu să invite fracțiunile și grupurile parlamentare la dialog. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Pro Moldova, Andrian Candu, într-un briefing din 17 noiembrie. De asemenea, acesta a cerut Serviciului de Protecție și Pază de Stat să îi asigure securitatea Maiei Sandu.

„Igor Dodon nu are legitimitate și nici legalitatea să inițieze consultări cu partidele parlamentare. Nu o are acordându-i-se un vot devastator de neîncredere acum câteva zile. Considerăm că singura care are dreptul să convoace consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare este președintele nou-ales, doamna Maia Sandu”, a argumentat Candu.

Deputatul a mai spus că partidele parlamentare trebuie să găsească soluții pentru următoarele propuneri:

– când și cum se vor declanșa alegerile parlamentare anticipate

– cum va fi guvernată țara până atunci

– cum vor fi gestionate problemele din domeniul educație, sănătate, pandemie, buget și politică fiscală.

Andrian Candu a mai spus că Pro Moldova nu va accepta niciun dialog și nicio consultare cu președintele Igor Dodon, ci doar discuții inter-parlamentare și cu președintele nou ales. Totodată, acesta a cerut Serviciului de Protecție și Pază de Stat să îi asigure securitatea Maiei Sandu.

„Vorbind de corectitudine: considerăm că președintele nou ales Maia Sandu ar trebui să beneficieze de protecție din partea statului și ar fi fost corect ca astăzi Serviciul Protecție și Pază de Stat să asigure această protecție și acest lucru trebie să se întâmple fără întârziere. O încurajăm să examineze posibilitatea lansării unui dialog cu partidele și fracțiunile parlamentare înainte să-și înceapă mandatul”, a conchis Candu.

***

Reacția vine după ce, pe 16 noiembrie, președintele Igor Dodon a declarat că invită fracțiunile parlamentare la discuții cu privire la „evitarea crizei politice”.

Și Platforma DA, PDM precum și PAS au anunțat că refuză invitația lui Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: