Procurorul șef al raionului Hîncești, plasat sub control judiciar pentru 30 zile. Decizia va fi contestată
Full Article 2 minutes read

Procurorul șef al raionului Hîncești, plasat sub control judiciar pentru 30 zile. Decizia va fi contestată

Procurorul șef al Procuraturii Hîncești Maxim Gropa, cercetat pentru îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere, a fost plasat sub control judiciar pe un termen de 30 zile. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanta Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. 

O decizie în acest sens a fost dictată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Aceștia au admis parțial demersul procurorului anticorupție în privința procurorului șef al Procuraturii raionului Hîncești și au dispus aplicarea măsurii preventive alternative sub formă de liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 30 zile.

Potrivit Marianei Cherpec, procurorii consideră decizia magistraților ca fiind neîntemeiată și urmează să o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 3 zile.

***

Procurorul-șef al Procuraturii raionului Hîncești Maxim Gropa a fost reținut în dimineața de 16 februarie. El este acuzat de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere. Procurorul a fost reținut în urma unor percheziții.

Maxim Gropa a preluat funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești, pentru un mandat de 5 ani, în august 2021.  Anterior, el a fost procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. În octombrie 2013, a fost numit în funcția de procuror în Secţia exercitare a urmăririi penale în cauze de criminalitate organizată şi excepţionale în cadrul Procuraturii Generale.

Cea mai recentă declarație de venit și interese personale a lui Maxim Gropa datează din anul 2021 și vizează anul precedent. El a declarat venituri salariale, împreună cu partenera de viață, în mărime de circa 460 mii de lei, un apartament dobândit în 1989, estimat la 390 mii de lei și o mașină de model Opel Zafira, produs în 2005 și estimată la 3000 lei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: