Campania „Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024”

Recent, Farmacia Familiei a participat la Cel de-al V-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2024, desfășurat la Samarkand. A fost o experiență extraordinară, în care liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat tendințele de dezvoltare din Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz.

În cadrul acestui eveniment, campania socială «Puterea Omeniei» a Farmaciei Familiei a fost desemnată «Proiectul Social al Anului 2024» de către Global Pharmaceutical Leaders’ Club, concurând cu peste 20 de companii sociale. Această distincție subliniază angajamentul nostru față de comunitate și binele oamenilor.

Vă asigurăm că vom continua să ne implicăm activ în proiecte sociale care aduc un impact pozitiv comunității, contribuind astfel la o sănătate mai bună și un viitor mai bun pentru toți.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

bigkyiv.com.ua

Închisoare, amendă și lăsat fără permis: sentință pentru un șofer beat. Ar fi încercat să mituiască polițiștii

Un bărbat a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare și amendă pentru conducere în stare de ebrietate și tentativă de mituire a polițiștilor. Totodată, instanța i-a anulat dreptul de a conduce mijloace de transport. Bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Menționăm că sentința poate fi contestată.

Conform Procuraturii Generale, bărbatul a fost prins la volanul unui „Ford Transit” în stare de ebrietate avansată, pe 19 martie 2025, în orașul Fălești. După ce a fost oprit și testat cu aparatul „Drager”, acesta a încercat să mituiască polițiștii cu 10 000 de lei pentru a evita răspunderea penală, însă oferta a fost refuzată.

Bărbatului, în vârstă de 35 de ani, i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 1 an și 3 luni, amendă în mărime de 200 000 de lei și anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Conform Procuraturii Generale, sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Nord.

Imagine simbol

România a ridicat de la sol două avioane de luptă F-16, după atacuri rusești la graniță

România a ridicat în noaptea de 1 spre 2 iulie două avioane de luptă F-16, după ce Federația Rusă a reluat atacurile cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în proximitatea frontierei, anunță Ministerul Apărării de la București. Potrivit sursei, populația din județul Tulcea a fost alertată prin mesaje RO-Alert.

„Începând cu ora 23.15, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, anunță ministerul român al Apărării.

Bucureștiul condamnă ferm  atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, pe care le consideră „nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”.

Precizăm că Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat în noaptea trecută un atac masiv cu 114 drone kamikaze și patru rachete S-300. Loviturile au vizat 14 locații, iar fragmente de drone au căzut în alte două. Printre țintele vizate s-a numărat și un spital din Herson, unde opt persoane au fost rănite în urma bombardamentului.

Drone kamikaze de tip „Shahed”, lansate de armata rusă, au atacat în această noapte și regiunea Odesa. Forțele Navale ucrainene au reușit să doborât 4 drone, însă, chiar și așa, atacul a provocat daune infrastructurii portuare și turistice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Азертадж

Pe fondul conflictului diplomatic cu Baku, în Rusia au început să fie percheziționați și reținuți azeri influenți

În orașele din Rusia au început raiduri împotriva reprezentanților diasporei azere, scrie The Moscow Times. Acestea au loc pe fundalul deteriorării relațiilor dintre Moscova și Baku, după reținerea a aproximativ 50 de persoane originare din Azerbaidjan la Ekaterinburg. La Voronej, forțele de ordine au descins cu percheziții la Jusif Khalilov — originar din Azerbaidjan și coproprietar al celei mai mari piețe din oraș, Piața Alexeevski. Acesta nu a fost reținut deocamdată.

Potrivit sursei, la Ekaterinburg a fost reținut șeful organizației „Azerbaidjan-Ural”, Șahin Șihlinski. Potrivit fiului său, Șihlinski a fost dus la audieri în calitate de martor într-un dosar în cadrul căruia, anterior, au avut loc rețineri de amploare în capitala regiunii Ural, Ekaterinburg. El a mai spus că, în timpul reținerii, forțele de ordine au îndreptat armele spre mașina lor, după care au spart geamurile autoturismului.

Reținerile în masă ale azerilor din Ekaterinburg au avut loc la sfârșitul lunii iunie. Acestea au fost legate de dosare penale deschise în urmă cu mulți ani. Printre cei reținuți s-au aflat frații Gusein și Ziyaddin Safarov, care ulterior au decedat. Procuratura Generală a Azerbaidjanului a deschis un dosar penal pentru „omor premeditat” în cazul fraților Safarov și i-a acuzat deschis pe oamenii legii ruși de cele întâmplate.

Potrivit concluziei experților medico-legali din Azerbaidjan, la Gusein Safarov, în vârstă de 60 de ani, au fost constatate fractura nasului, leziuni la nivelul cutiei toracice, echimoze în zona inghinală, rupturi ale pleurei și plămânilor, traumatisme la ficat și peritoneu. La Ziyaddin Safarov, în vârstă de 55 de ani, au fost depistate multiple hematoame și excoriații pe tot corpul, inclusiv în zona rinichilor și a organelor genitale. De asemenea, îi lipsea una dintre coaste, iar celelalte erau parțial fracturate.

Ministerul de Externe al Azerbaidjanului a calificat acțiunile forțelor de ordine ruse drept „violență inacceptabilă”. Baku a anulat toate evenimentele culturale comune cu Moscova, inclusiv vizita viceprim-ministrului Alexei Overciuk. Pe 30 iunie, la biroul „Sputnik Azerbaidjan” din capitala azeră au avut loc percheziții. Șapte persoane au fost reținute, printre care directorul executiv al agenției Igor Kartavîh și redactorul-șef Evgheni Belousov. Autoritățile azere susțin că ambii sunt angajați ai FSB, care acționează sub acoperire. În urma perchezițiilor au fost deschise și dosare penale pentru fraudă, activitate antreprenorială ilegală și spălare de bani proveniți din infracțiuni.

La 1 iulie, Ministerul Afacerilor Interne al Azerbaidjanului a anunțat reținerea încă unui grup de cetățeni ruși. Potrivit instituției, aceștia făceau parte din două grupări infracționale organizate care se ocupau cu contrabandă de droguri din Iran și infracțiuni cibernetice. Sursa menționează că, în videoclipul publicat, pe fețele unor bărbați se observă vânătăi și echimoze.

Tot pe 1 iulie, președintele Parlamentului Armeniei a făcut un apel să se „discute serios problema” interzicerii difuzării canalelor rusești pe

Tudor Mardei / NewsMaker

NM Espresso: Bașcana Găgăuziei riscă 9 ani de închisoare, Gușan salvează Tiraspolul din propriul buzunar, moldovenii din Rusia așteaptă alegerile

Evghenia Guțul riscă detenție pe 9 ani

Principala știre a zilei de ieri a fost ședința de judecată în dosarul bașcanei Găgăuziei, aliată a lui Ilan Șor — Evghenia Guțul. Procurorii au cerut pentru ea o pedeapsă de 9 ani de închisoare. Reamintim că Guțul este acuzată de complicitate la finanțarea ilegală a fostului Partid «Șor». Ea nu-și recunoaște vinovăția și susține că a devenit un «exemplu pentru opoziție», ca «să nu îndrăznească să se opună autorităților actuale».

Procesul s-a desfășurat pe fundalul unui protest organizat de susținătorii lui Guțul și Șor. Următoarea ședință este programată pentru 3 iulie, la ora 9:00, la Judecătoria sectorului Buiucani. Dacă se va pronunța sentința, NewsMaker va transmite în direct din sala de judecată — abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să nu ratați cele mai importante evenimente.


Conducerea «Sheriff» salvează Tiraspolul

În regiunea transnistreană continuă criza economică provocată de problemele legate de livrarea gazelor. De această dată, cel mai influent om de afaceri din regiune — coproprietarul celui mai mare holding local, «Sheriff», Victor Gușan, încearcă să o «salveze». Tot el este și protectorul partidului de guvernământ din regiune — «Obnovlenie».

Televiziunea locală a anunțat că Gușan a «donat» aproape 2 milioane de euro orașului Tiraspol, pentru a susține municipalitatea pr timp de criză. Primăria Tiraspolului a promis că banii vor fi cheltuiți «pentru nevoile administrative». Nu este clar, deocamdată, cât timp va putea Gușan susține regiunea din banii săi personali.


TRM în Găgăuzia

După anularea inițiativei controversate de a crea un canal public de televiziune în limba rusă, compania publică Teleradio-Moldova a început o serie de inițiative regionale. La 1 iulie a fost lansat un post de radio pentru locuitorii din Găgăuzia — Radio Moldova Comrat.

Postul va emite în limbile găgăuză și rusă.


Voturi dubioase din Rusia?

Cetățenii moldoveni care trăiesc în Rusia conduc și în acest an în topul înregistrărilor prealabile pentru participarea la alegerile din toamnă, a anunțat Comisia Electorală Centrală. Pe site-ul CEC au fost deja depuse peste 1678 de cereri, iar numărul este în continuă creștere. Spre comparație, în SUA — țară aflată pe locul doi — au fost înregistrate doar 89 de cereri.

Vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a declarat pentru NewsMaker că fiecare cerere este verificată individual, în special în cazurile în care există suspiciuni privind veridicitatea adresei de e-mail furnizate. Potrivit lui, astfel de cazuri au fost identificate și la alegerile prezidențiale din 2024.


Socialiștii, împotriva UE

Reprezentanții și susținătorii Partidului Socialiștilor (PSRM) au organizat pe 1 iulie un protest în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe din centrul Chișinăului. Ei susțin că instituția ar participa la falsificarea alegerilor și «servește interesele» partidului de guvernământ PAS. De asemenea, socialiștii s-au pronunțat împotriva desfășurării summitului UE—Moldova, calificându-l drept o «ingerință în politica internă». MAE nu a comentat, deocamdată, aceste acuzații. Protestul a fost scurt și a durat doar 40 de minute.


Moartea unui copil, fără suspecți?

În cazul unei tragedii produse în Chișinău, justiția avansează greu. Acum aproape un an, într-un scuar de pe strada Sarmizegetusa, din sectorul Botanica, o fetiță de 11 ani a murit electrocutată. În tot acest răstimp, ancheta nu a identificat niciun suspect sau învinuit, iar iluminatul stradal din scuar nu a fost reparat de la producerea tragediei. NM a decis să refacă cronologia evenimentelor pentru a înțelege detaliile incidentului și mersul anchetei.


Proiect special NewsMaker despre migrație

De ani de zile, Moldova trăiește cu speranța integrării europene. Anul trecut, această speranță a început să capete contur. Pe lângă creștere economică, aderarea la UE ar putea să genereze și un nou val masiv de emigrare? În noul proiect special «Moldova părăsită», jurnalistul NewsMaker, Alexandr Nugmanov, a analizat mai multe valuri de emigrare ale cetățenilor moldoveni și a încercat, împreună cu experții, să răspundă la întrebarea: va urma cel mai mare val de plecări, dacă Moldova va intra în Uniunea Europeană? (Spoiler — puțin probabil).


Pe scurt:

  • Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlach, a recitat rap anti-guvernamental (trebuie văzut)
  • Moldova a stabilit un nou record la energie regenerabilă: pe 29 iunie, peste 48% din toată energia electrică consumată a fost produsă de centrale solare, eoliene și hidrocentrale
  • Ministrul Infrastructurii, Vladimir Bolea, va purta negocieri cu transportatorii înaintea protestelor anunțate de aceștia
  • Concertele trupelor «Basta» și «Ruki Vverh», organizate de Renato Usatîi la Chișinău, ar putea fi anulate

Agenda zilei, 2 iulie:

  • 10:00 — Guvernul Republicii Moldova se va întruni în ședință ordinară
  • 15:00 — La Biblioteca Națională a Moldovei va fi prezentată cartea istoricului Dorin Cimpoeșu despre partidul de guvernământ PAS: «PAS: Guvernarea integrării europene 2021–2025: o istorie politică»
screenshot

Ministrul german de Externe, la Chișinău: „Moldova ar fi o adevărată îmbogățire pentru UE”

Ministrul de Externe al Germaniei, Johan Wadephul, care se află într-o vizită la Chișinău, și-a afirmat sprijinul pentru integrarea Republicii Moldova în UE. Acesta a declarat că crede în viitorul european al Republicii Moldova și că țara noastră ar fi „o adevărată îmbogățire” pentru Uniunea Europeană. Oficialul a spus că Germania va continua să susțină Republica Moldova în parcursul său europeană, dacă cetățenii săi vor decide să continue să meargă pe această cale, făcând aluzie la alegerile parlamentare din 28 septembrie. Precizările au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă în fața Catedralei Nașterii Domnului.

Astăzi am venit în Republica Moldova pentru că, la fel ca și mulți în Europa, cred în viitorul european al Moldovei. Uniunea Europeană și-a deschis larg ușile și porțile pentru toate țările care împărtășesc valorile noastre, care doresc să vină alături de noi, care vor să devină membre ale acestei comunități puternice. Ale comunității în care sunt trăite valorile libertății de exprimare, ale drepturilor omului, ale statului de drept și ale democrației parlamentare. Moldova ar fi o adevărată îmbogățire pentru Uniunea Europeană. Este o țară interesantă din punct de vedere economic, ceea ce în mod cert înseamnă un viitor bun pentru Uniunea Europeană”, a declarat Johann Wadephul.

Șeful diplomației germane a mai menționat că UE reunește state cu culturi, religii și sisteme politice diferite, iar Republica Moldova la fel își poate găsi locul în cadrul blocului comunitar.

Doresc să subliniez acest lucru cât se poate de clar, pentru că din partea Rusiei există în mod repetat încercări de a răspândi informații false despre Uniunea Europeană. În Uniunea Europeană, fiecare țară își poate păstra identitatea, obiceiurile și tradițiile. Diferite religii pot fi liber practicate. De aceea mă întâlnesc acum cu reprezentanți ai diferitelor culte religioase, pentru a înțelege și a cunoaște care este situația în această țară. Pentru că în fiecare țară din Europa lucrurile stau puțin diferit și așa poate fi, așa este permis și așa trebuie să fie”, a adăugat el.

Totodată, ministrul Johann Wadephul a declarat că vrea să continue politica predecesoarei sale Annalena Baerbock cu privire la sprijinirea Republicii Moldova. El a menționat că țara intenționează să ofere și în continuare susținere inclusiv prin Platforma de Sprijin pentru R. Moldova, lansată la inițiativa României, Germaniei și Franței.

În acest moment au loc pregătiri tehnice, iar atunci când va fi momentul potrivit și când va fi necesar, vom invita cu siguranță la o nouă conferință (a Platformei de Sprijin – n. r.). Dar știu, de asemenea, că aici urmează alegeri (alegeri parlamentare din 28 septembrie – n. r.), iar alegătorii sunt suverani în toate țările guvernate democratic și ei decid cum merg lucrurile mai departe. Și de aceea cred că este corect să arătăm respect față de decizia electorală aici în Moldova și să așteptăm să vedem cum vor decide oamenii”, a spus Johan Wadephul.

El a subliniat că Germania va sprijin și de acum încolo Republica Moldova în parcursul său european, dacă cetățenii vor decide să meargă și mai departe pe această cale. „Sper din tot sufletul că oamenii din această țară vor decide să urmeze în continuare calea europeană”, a adăugat el.

Amintim că ministrul de Externe al Germaniei, Johan Wadephul, întreprinde pe 1 iulie o scurtă vizită la Chișinău. Înainte de declarațiile de presă, oficialul a fost la Catedrala Nașterii Domnului. Pe agendă mai figurează discuții cu reprezentanți ai diferitelor culte religioase și o cină cu președinta Maia Sandu.

Johan Wadephul a ajuns în Republica Moldova imediat după o vizită de solidaritate la Odesa, Ucraina.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: