Grupul de lucru parlamentar privind Găgăuzia, în ședință: „Scopul și poziția noastră sunt integrarea în cadrul Republicii Moldova”
Full Article 2 minutes read

Grupul de lucru parlamentar privind Găgăuzia, în ședință: „Scopul și poziția noastră sunt integrarea în cadrul Republicii Moldova”

Parlamentul Republicii Moldova se va consulta cu legislativul din Găgăuzia în procesul de elaborare a proiectelor de lege pe subiectele legate de autonomie. Cel puțin asta prevede un proiect de lege, care își propune să modifice unele acte normative locale ce țin de UTA Găgăuzia.

Fundația pentru pace Martti Ahtisaari (CMI) a organizat astăzi, 25 octombrie, o ședință în acest sens, unde a fost examinat pachetul actelor normative cu privire la procesul de consultări.

„Scopul și poziția noastră sunt integrarea Găgăuziei în toate sferele: politică, culturală, socială – în cadrul Republicii Moldova. De aceea dorim să continuăm acest dialog, vom continua să ne întâlnim ca să discutăm și să promovăm interesele Găgăuziei”, a declarat copreședintele Grupului din partea Adunării Populare a Găgăuziei, Serghei Cimpoieș.

În cadrul reuniunii, membrii Grupului au analizat proiectele de lege și au susținut unanim pachetul actelor normative cu privire la consultări.

Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcţionalităţii unităţii teritoriale autonome Găgăuzia şi a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia, a fost constituit în 2015. Acesta este o platformă de dialog permanent între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Populară a Găgăuziei, compusă din număr egal de legiuitori de la Chișinău și Comrat. Întâlnirile regulate ale Grupului de lucru sunt facilitate de CMI – Fundația pentru pace Martti Ahtisaari în cadrul proiectului „Dialog privind Găgăuzia”, finanțat de Suedia, în cadrul căruia oferă expertiză și bune practici procesului de dialog.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: