„Proiectul de integrare europeană nu este a unui partid”. Maia Sandu a avut o discuție cu blocul politic „Împreună”
Full Article 3 minutes read

„Proiectul de integrare europeană nu este a unui partid”. Maia Sandu a avut o discuție cu blocul politic „Împreună”

Președinta Maia Sandu s-a văzut cu reprezentații celor patru partide care au format blocul politic „Împreună”. Șefa statului le-a vorbit despre importanța consolidării partidelor pro-europene pentru a promova aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Totodată, Sandu a declarat că proiectul de integrare europeană „nu este a unui sau a mai multor partide, ci a tuturor cetățenilor”. Precizările au fost făcute de Adrian Băluțel, șeful de cabinet al președintei. 

Băluțel a scris pe rețelele de socializare că șefa statului Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții Platformei DA, Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Partidului Schimbării și Ligii Orașelor și Comunelor, care au format blocul politic „Împreună”.

„Discuțiile au vizat obiectivul comun – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului a subliniat importanța consolidării tuturor partidelor pro-europene pentru susținerea și promovarea aderării Moldovei la Uniunea Europeană”, a comunicat Băluțel.

Potrivit șefului de cabinet al președintei, Maia Sandu a spus blocului politic că „proiectul de integrare europeană nu este a unui sau a mai multor partide, ci a tuturor cetățenilor care vor să trăiască în pace, libertate, siguranță și bunăstare”.

Menționăm, pe 14 aprilie, patru partide din Republica Moldova au declarat că vor merge cu o singură denumire și au anunțat despre formarea blocului „Împreună”. Partidele vizate sunt Platforma Demnitate și Adevăr, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor. Partidele au anunțat și despre „un pact pentru Europa” – un document ce va fi propus spre semnare inclusiv partidelor politice. A fost prezentat un draft de declarație al „pactului pentru Europa”, în care se menționează că „nimeni nu trebuie să pretindă că deține monopol asupra integrării europene”. Precizăm, la evenimentul de lansare a blocului „Împreună” au fost prezenți inclusiv foștii deputați Alexandr Slusari și Octavian Țîcu. Detalii AICI.

***

În decembrie 2023, Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor și Partidul Schimbării au anunțat despre formarea unei coaliții de dreapta în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare. NewsMaker a povestit atunci cine a făcut echipă comună și ce ratinguri au. Pot sau nu aceștia deveni o alternativă a PAS la următoarele alegeri parlamentare sau posibili parteneri într-o viitoare coaliție.

În februarie 2024, Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), condus de fostul deputat al Platformei DA Igor Munteanu, a aderat la cele 3 partide.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: