Propagandistul rus Vladimir Soloviov, prins cu minciuna: a publicat o poză de la Adunarea „Moldova Europeană”, însă susține că ar fi de la protestul lui Șor
Full Article 3 minutes read

Propagandistul rus Vladimir Soloviov, prins cu minciuna: a publicat o poză de la Adunarea „Moldova Europeană”, însă susține că ar fi de la protestul lui Șor

Propagandistul rus, Vladimir Soloviov, a publicat pe contul său de Telegram o imagine de la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, care s-a desfășurat în Chișinău și la care au participat circa 80 000 de persoane. În mesajul alăturat imaginii, Soloviov a declarat că poza ar fi fost realizată la protestul „antiguvernamental”, organizat de Partidul „ȘOR” la Comrat.

„În Comrat, capitala Găgăuziei, continuă meeting-ul antiguvernamental. Oamenii nu sunt de acord cu cursul pro-european al președintelui Sandu și cer organizarea unui referendum pentru a determina acest lucru. Mai devreme în cursul zilei, Sandu a organizat propriul meeting de susținere a cursului de integrare europeană”, a scris propagandistul.

Ironic este faptul că în imaginea de la așa-zisul protest „împotriva cursului european” apare steagul UE.

De menționat că secțiunea comentarii, de sub postare, a fost închisă, astfel încât nimeni nu poate raporta informația falsă.

Precizăm că, pe 21 mai, în PMAN, a avut loc Adunarea „Moldova Europeană”. Evenimentul, care a fost organizat în două părți: adresări către cetățeni și un program artistic, a adunat circa 80 mii de oameni, potrivit datelor Poliției.

La Chișinău, președinta Maia Sandu a susținut un discurs în fața moldovenilor. Șefa statului a asigurat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. De menționat că președinta a vorbit în cinci limbi la Adunarea „Moldova Europeană”. Deși cea mai mare parte a discursului a fost în română, aceasta a adresat un mesaj și în rusă, ucraineană, găgăuză și bulgară.

Și președinta Parlamentului European Roberta Metsola, aflată la Chișinău – la Adunarea „Moldova Europeană”, a vorbit de pe scena din PMAN. Metsola a spus că vrea să fie alături de Moldova, atunci când țara va începe negocierile privind aderarea la UE. „Sperăm că în acest an”, a menționat oficialul.

La sfârșitul Adunării „Moldova Europeană” a fost adoptată rezoluția „Moldova Europeană”. Prin acest document, moldovenii și-au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Menționăm că mai mulți manifestanți adunați astăzi la Comrat au cerut organizarea unui referendum republican consultativ în care oamenii să decidă politica externă și cursul Republicii Moldova. Mulțimea a scandat lozinci antiguvernamentale și a cerut guvernării de la Chișinău să nu intervină în alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Mesaje similare au răsunat și la Bălți, și la Orhei. Ulterior, Partidul „ȘOR”, care este organizatorul acestor manifestații, a spus că 60 000 de oamenii au participat la proteste. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a IGP, Diana Fetco, a declarat că, de fapt, la cele trei manifestații s-ar fi adunat 5-5,5 mii oameni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: