„Provocare intenționată”. Ministerul rus al Apărării, despre căderea presupuselor rachete rusești din Polonia
Full Article 2 minutes read

„Provocare intenționată”. Ministerul rus al Apărării, despre căderea presupuselor rachete rusești din Polonia

Ministerul rus al Apărării neagă că cele două presupuse rachete despre care a scris presa din Polonia ar fi rusești, informează RIA Novosti.

„Declarația presei din Polonia și a reprezentanților oficiali despre presupusa cădere a rachetelor „rusești” în apropierea localității Pșevoduv constituie o provocare intenționată făcută cu scopul de a escalada situația. Nu au fost lansate niciun fel de lovituri asupra unor obiective din apropierea frontierei de stat dintre Ucraina și Polonia de către mijloacele rusești de atac”, se arată în declarația Ministerului rus al Apărării.

Reprezentanții instituției rusești susțin că rămășițele apărute în presă de la presupusa cădere a rachetelor nu ar avea nicio legătură cu armamentul Rusiei.

Între timp, presa poloneză a publicat primele imagini video de la fața locului.

***

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat că 85 de rachete au fost lansate astăzi asupra Ucrainei. Mai multe obiective de infrastructură energetică au fost avariate, iar în toată țara sunt întreruperi masive de energie electrică. În total, circa 7 mln de locuințe din Ucraina au rămas în întuneric. Mai mult, două dintre rachetele rusești ar fi căzut în Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, provocând două decese.

Din cauza bombardamentelor, a avut de suferit și Republica Moldova: o linie automată care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră s-a deconectat, iar zeci de localități au rămas fără lumină. După aproximativ o oră și jumătate, situația a fost remediată.

Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei”, a comentat președinta țării Maia Sandu.

Ministerul de Interne al Republicii Moldova a pus în aplicare Planul de Contingență Națională al MAI. Acest document prevede măsuri și acțiuni speciale de asigurarea ordinii publice și siguranței cetățenilor, precum și asigurarea funcționării activităților la sediile instituționale, în cazul deconectărilor de la sistemul energetic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: