PSRM oferă detalii despre controlul inițiat de ANI în privința lui Dodon
Full Article 2 minutes read

PSRM oferă detalii despre controlul inițiat de ANI în privința lui Dodon

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor PSRM a venit cu o reacție după comunicatul Autorității Naționale de Integritate (ANI), privind controlul în care este vizat  Igor Dodon. Aceasta a precizat că presupusa incompatibilitate de funcții se referă la faptul că Igor Dodon a deținut șefia Asociației Obștești Federația de Șah a Moldovei pe durata mandatului de președinte al țării. 

„ANI vrea să se convingă repetat, la fel cum a făcut-o în 2017, că nu există incompatibilitate în deținerea funcției neremunerate de președinte al Asociației Obștești Federația de Șah a Moldovei. Deși există o hotărâre anterioară a Agenției Naționale de Integritate în care se constată lipsa incompatibilității deținerii funcției de președinte al Federației de Șah a Moldovei, una neremunerată în cadrul unei Asociații Obștești, săptămâna trecută ANI a început o verificare repetată pe acest caz”, a scris Carmena Sterpu pe pagina sa de Facebook.

Purtătoarea de cuvânt a PSRM a menționat că, imediat după obținerea mandatului de șef al statului, în 2017, instituția prezidențială a solicitat ANI să se pronunțe cu privire la existența sau inexistența stării de incompatibilitate între instituția de șef al statului și cea de președinte al FȘM.

„În rezultat, ANI a comunicat faptul că, în condițiile în care funcția de președinte al Federației de Șah nu este una remunerată în cadrul acestei Asociații Obștești, nu există incompatibilitate. ANI poate ușor găsi acest act de constatare în arhiva instituției. Apropo, este și în arhiva Președinției, atât adresarea Aparatului Președinției, cât și răspunsul ANI”, a mai scris Sterpu.

Purtătoarea de cuvânt a PSRM a precizat că formațiunea este pregătită să prezinte toate informațiile solicitate de inspectorii de integritate, subliniind că nu s-a schimbat nimic comparativ cu situația când a fost emisă prima constatare a ANI.

ANI vrea să se convingă repetat, la fel cum a făcut-o în 2017, că nu există incompatibilitate în deținerea funcției…

Publicată de Carmena Sterpu pe Luni, 8 februarie 2021

***

În dimineața de 8 februarie, ANI a  anunțat că a efectuat un control în perioada 01-05 februarie 2021, pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința fostului președinte al Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: