Putin a cerut Kievului să înceteze focul și să revină la dialog. Zelenski: Vom negocia doar cu un alt președinte rus
Full Article 2 minutes read

Putin a cerut Kievului să înceteze focul și să revină la dialog. Zelenski: Vom negocia doar cu un alt președinte rus

Vladimir Putin, în discursul său privind anexarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei, a cerut Kievului „încetarea imediată a focului” și „întoarcerea la masa negocierilor”. În replică, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că țara sa va negocia numai cu un alt președinte al Rusiei.

„Facem apel la regimul de la Kiev să înceteze imediat focul, toate ostilitățile, războiul pe care l-a declanșat în 2014 și să revină la masa negocierilor. Suntem pregătiți pentru asta. Dar nu vom discuta despre alegerea oamenilor din Donețk, Lugansk, Zaporojie, Herson. Este gata. Rusia nu-i va trăda”, a spus Putin.

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că încercarea Rusiei de a anexa teritoriile ucrainene ocupate va însemna încheierea procesului de negocieri. Pe 28 septembrie a anunțat că încheierea războiului va fi posibilă numai după eliberarea tuturor teritoriilor ocupate de Rusia și cu un alt președinte rus.

Este evident că acest lucru este imposibil cu acest președinte rus. Nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar deja cu un alt președinte al Rusiei”, a declarat Zelenski.

***

Regiunile ucrainene, ocupate temporar de ruși, Herson, Zaporojie, Lugansk și Donețk au fost anexate oficial de Federația Rusăpe 30 septembrie. Vladimir Putin și așa zișii lideri ai celor patru regiuni ucrainene ocupate, au semnat astăzi, 30 septembrie, în cadrul unei ceremonii la Moscova, un șir de documente, numite de Kremlin „tratate de aderare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: