Reacția IGP, după ce șase polițiști au fost reținuți pentru acte de corupție
Full Article 2 minutes read

Reacția IGP, după ce șase polițiști au fost reținuți pentru acte de corupție

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a venit cu o reacție după ce un polițist din Bălți și altul din cadrul Direcției de patrulare Nord a INSP au fost reținuți fiind suspectați de trafic de influență, iar alți patru angajați ai Direcției de patrulare Sud a INSP sunt suspectați de corupere pasivă. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției au condamnat acțiunile respective.

„Inspectoratul General al Poliției reiterează importanța respectării prevederilor legislației de către polițiști, cu privire la obligația pe care o au aceștia, evitând implicarea în activități ilicite. Astfel, condamnăm asemenea cazuri printre angajații instituției și accentuăm că nu tolerăm astfel de ilegalități în rândul polițiștilor”, se arată în declarație. 

Totodată, IGP a anunțat că, în toate cazurile menționate, au fost inițiate anchete de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și pentru luarea unei decizii legale în acest sens.

Reacția vine după ce un angajat al Direcției de patrulare Nord al IGP al MAI, împreună cu un coleg din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, au fost reținuți, în seara zilei de 15 martie, pentru că ar fi luat bani de la o femeie, în schimbul promisiunii că îi vor ajuta fiul să se angajeze în cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți. La fel, au fost reținuți 4 inspectori de patrulare, care ar fi acceptat, în mod repetat, mită de la șoferi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: