Reacția lui Dodon, după ce CC a respins cererea de suspendare a decretului președintelui
Full Article 2 minutes read

Reacția lui Dodon, după ce CC a respins cererea de suspendare a decretului președintelui

Președintele PSRM, Igor Dodon susține că, potrivit deciziei din 19 martie a Curții Constituționale, Parlamentul nu poate să examineze candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier. Socialistul argumentează că acest lucru se poate întâmpla numai după examinarea în fond a cererii PSRM cu privire la anularea decretului președintei țării.

Igor Dodon a declarat că poziția PSRM rămâne neschimbată – decretul președintelui prin care a fost înaintat Igor Grosu la funcția de premier trebuie anulat.

”Potrivit deciziilor anterioare ale CC, Parlamentul deocamdată nu poate să examineze candidatura lui Grosu, deoarece acțiunea decretului a fost întreruptă. Trebuie să așteptăm decizia finală, care urmează să fie luată la ședința CC din 22 martie. Președintele este obligat să revină în câmpul constituțional, să organizeze consultări cu majoritatea parlamentară și să-l desemneze la funcția de premier pe Vladimir Golovatiuc”, susține liderul PSRM.

Totodată, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 19 martie, Igor Dodon a declarat că PSRM nu va vota pentru învestirea unui guvern în frunte cu Igor Grosu.

Curtea Constituțională a declarat, pe 19 martie, admisibilă sesizarea deputaților PSRM, Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, însă a respins cererea socialiștilor privind suspendarea decretului. Magistrații CC se vor întruni luni, 22 martie, pentru examinarea în fond a acestei cereri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: