Reacția Mitropoliei Moldovei privind biserica ridicată pe teritoriul unei grădinițe din capitală
Full Article 2 minutes read

Reacția Mitropoliei Moldovei privind biserica ridicată pe teritoriul unei grădinițe din capitală

Mitropolia Moldovei a reacționat la situația privind biserica construită pe teritoriul Grădiniței nr. 150 din sectorul Râșcani al capitalei. Într-un comunicat de presă, reprezentanții acesteia susțin că terenul a fost ocupat conform normelor legale, iar prezența lăcașului de cult pe acest teritoriu „nu pereclitează, nici nu dăunează procesului educațional, ci se constituie drept un reper spiritual și sprijin moral în aceste vremuri și situaţii de criză pentru societatea noastră”.

„De aproximativ 2 ani, Biserica Ortodoxă din Moldova este supusă unei ponegriri în sursele mass-media legat de construirea bisericii cu hramul „Sf. Stelian, Ocrotitorul copiilor” de pe teritoriul grădiniţei nr. 150 din sectorul Rîşcani al Capitalei”, se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanții mitropoliei susțin că, pe lângă biserică urmează să activeze un Centru de educație moral-spirituală și o bibliotecă cu literatură creștin-ortodoxă pentru copii și școlari.

„Terenul de joacă nu a fost ocupat abuziv, ci conform normelor legale, iar spre finalul lucrărilor de construcție pe lângă edificiul eclesial va fi amenajat un teren de joacă modern cu o terasă destinată activităților copiilor. Potrivit rostului celor două instituții, al bisericii și cel al școlii, cele două nu pot fi separate și este practic imposibil de a face abstracție de activitatea uneia sau a celeilalte”, menționează mitropolia.

Totodată, mitropolia îndeamnă opinia publică, organizațiile non-guvernamentale și reprezentanții mass-media să se abțină în această perioadă de la comentarii și materiale ce instigă la ură, până la soluționarea problemei pe cale legală de către organele abilitate ale statului.

Amintim că, în cadrul ședinței de luni, 17 februarie, a primăriei, autoritățile municipale au anunțat că a fost inițiat un dosar penal pentru a investiga circumstanțele în care a fost ridicată biserica pe teritoriul Grădiniței nr. 150 din sectorul Râșcani al capitalei. De asemenea, viceprimarul Victor Chironda a cerut ca Direcția educație să asigure paza în regiune, pentru ca, așa cum prevede decizia instanței, nicio persoană să nu aibă acces pe teritoriul șanterierului.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x