Republica Moldova a recepționat un lot de 188 mii de doze de vaccin antigripal
Full Article 40 second read

Republica Moldova a recepționat un lot de 188 mii de doze de vaccin antigripal

Republica Moldova a recepționat un lot de 188 mii de doze de vaccin antigripal. Serul a fost procurat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Vaccinul a fost stocat în condițiile lanțului frig la Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Potrivit ANSP, componența vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru utilizare în emisfera de nord.

Vaccinul urmează să fie transportat și distribuit centrelor de sănătate publică teritoriale, ulterior va fi transmis, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare din țară pentru vaccinarea contingentelor profesionale și a grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: