Rusia acuză Ucraina că a lansat un atac cu dronă în Breansk. Localitatea a rămas fără energie electrică
Full Article 2 minutes read

Rusia acuză Ucraina că a lansat un atac cu dronă în Breansk. Localitatea a rămas fără energie electrică

În dimineața zilei de 2 ianuarie, o dronă ucraineană a atacat regiunea Breansk din Rusia, care se află la frontiera cu Ucraina. Declarația a fost făcută de șeful regiunii Alexandr Bogomaz. De cealaltă parte, autoritățile ucrainene spun că trupele ruse au atacat teritoriul lor – cu 39 drone kamikaze. 

Rusia a anunțat că în urma unei lovituri a unei drone ucrainene, o instalație de alimentare cu energie din regiunea Breansk a fost avariată.

Alexandr Bogomaz a scris pe Telegram că instalația se afla în raionul Klimovskii din regiunea Breansk. El a menționat că victime nu sunt. În rezultat, un sat din raionul Klimovskii a rămas fără lumină.

Între timp, comandamentul forțelor aeriene ucrainene a anunțat că în noaptea de 2 ianuarie, trupele ruse au atacat teritoriul Ucrainei cu 39 de drone kamikaze. Se menționează că dronele au fost doborâte.

Primarul Kievului Vitalii Kliciko a declarat că în timpul atacului de noaptea trecută, 40 de drone au fost îndreptate spre capitala Ucrainei. El a spus că 15 dintre acestea au fost distruse deasupra regiunilor din apropiere, trei – deasupra regiunii Kievului, alte 22 – deasupra orașului Kiev.

În urma bombardamentelor de la Kiev se precizează că au fost deteriorate instalații de infrastructură energetică, urmare a acesteia au început să fie întreruperi de urgență ale luminii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: