Rusia îl expulzează pe ambasadorul Estoniei pentru „rusofobia” Tallinnului
Full Article 2 minutes read

Rusia îl expulzează pe ambasadorul Estoniei pentru „rusofobia” Tallinnului

Ministerul de Externe al Rusiei îl expulzează pe ambasadorul Estoniei la Moscova pentru „rusofobia totală” a Tallinnului, după ce în luna ianuarie a expulzat 21 de diplomaţi ruşi şi alți angajaţi ai ambasadei ruse, scrie BBC.

Ambasadorul Estoniei a fost chemat la Ministerul de Externe, drept semn de protest cu privire la acțiunile autorităților estoniene.

„Ambasadorul Republicii Estonia trebuie să părăsească Rusia la 7 februarie 2023”, se arată în comunicatul emis Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Estonia ar fi folosit în adresa Rusiei expresii precum „rusofobia totală” și „cultivarea ostilității”. 

„În ultimii ani, conducerea Estoniei a distrus intenţionat întreaga gamă de relaţii cu Rusia. Rusofobia totală, cultivarea ostilităţii faţă de ţara noastră a fost ridicată de Tallinn la rangul de politică de stat”, se mai menţionează în comunicat.

Cele trei ţări baltice – Estonia, Letonia şi Lituania – se numără printre membrii NATO care cer ferm Germaniei să livreze Ucrainei tancurile sale Leopard pentru a sprijini Kievul în faţa invaziei ruse.

Estonia s-a alăturat săptămâna trecută altor aliaţi ai Ucrainei în trimiterea de arme suplimentare.

Comentând reducerea legăturilor diplomatice, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, a declarat: „Regimul din Estonia a primit ce merită”, notează Agerpres.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: