VIDEO Rusia numește incidentele din Transnistria „acte de terorism” și cere o investigație 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Rusia numește incidentele din Transnistria „acte de terorism” și cere o investigație 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că Federația Rusă este alarmată de situația din Transnistria, numind-o „acte de terorism”. Zaharova a precizat că Rusia insistă asupra unei „investigații obiective” cu privire la incidentele recente din regiunea transnistreană. 

„Federația Rusă este alarmată de escaladarea situației din Transnistria. Rusia condamnă încercările de a implica Transnistria în ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Zaharova, pe 28 aprilie, în cadrul unui briefing de presă.

La fel, ea a menționat că „Federația Rusă consideră incidentele din Transnistria drept acte de terorism și insistă asupra unei investigații obiective”.

Amintim că, în ultimele zile, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe incidente, calificate drept „atacuri teroriste”: s-a tras în sediul așa-numitului Minister al Securității de la Tiraspol, au fost scoase din uz două antene de transmisiune a emisiunilor din Rusia, situate în satul Maiak, a fost semnalată o explozie la aerodromul din Tiraspol și prezența unor drone pe teritoriul satului Cobasna, acolo unde se găsește depozitul de muniții, unul dintre cele mai mari din Europa de Est.

Autoritățile de facto de la Tiraspol au declarat cod roșu de alertă teroristă pentru 15 zile, fiind intensificate controalele mijloacelor de transport la punctele de intrare/ieșire din regiune. De asemenea, elevii învață online, iar parada de 9 mai a fost anulată.
Tiraspolul a acuzat Kievul că ar sta în spatele provocărilor. La rândul lor, autoritățile de la Kiev dau vina pe serviciile speciale de la Moscova.

Președinta R. Moldova Maia Sandu susține că, de fapt, provocările sunt organizate din interiorul regiunii, întrucât ar exista tensiuni între diferite grupuri interesate să controleze puterea din regiune.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: