Rusia: Un cuplu s-a pomenit cu poliția la nuntă pentru că au dansat pe piesa ucrainească „Gulianka” de Vera Serdiucika
Full Article 2 minutes read

Rusia: Un cuplu s-a pomenit cu poliția la nuntă pentru că au dansat pe piesa ucrainească „Gulianka” de Vera Serdiucika

În orașul Novocherkassk din regiunea rusească Rostov a fost chemată poliția în timpul unei nunți pentru că a fost difuzată piesa ucraineană „Gulianka”, în care persistă versul „Încă n-a murit Ucraina, dacă petrecem așa”. Potrivit canalului de Telegram „Это Ростов!”, poliția a fost chemată de o femeie necunoscută mirilor și oaspeților.

Poliția a întocmit un dosar administrativ, în baza cărui articol – nu se precizează. Rapoarte oficiale din partea forțelor de ordine nu s-au înregistrat.

În luna mai a acestui an, primarul din Krasnodar, Evghenii Naumov, a instruit organele de drept să excludă posibilitatea ca piesa „Gulianka” să fie interpretată sau difuzată în locurile de divertisment.

Menționăm că, în august, trei tinere animatoare au fost amendate cu 15 000 de ruble pentru că au dansat pe piesa „Gulianka” la un eveniment din Crimeea anexată. Mai mult, cu câteva zile înainte de a fi amendate, fetele au fost obligate să-și ceară scuze și să înregistreze un videoclip în care cântă piesa „Putin este bravo”. Detalii AICI.

***

Piesa „Gulianka” a fost lansată în anul 2003 de personajul Verka Serdiucika, interpretată de cântărețul ucrainean Andrei Danilko.

La începutul războiului în Ucraina, interpretul a primit interdicție de intrare în Rusia pentru 50 de ani, din cauză că a condamnat agresiunea rusă. În aprilie 2022, în cadrul unui interviu a glumit pe seama măsurii punitive a regimului de la Moscova împotriva sa.

„Nu prea m-am supărat, pentru că am fost peste tot acolo: la Mausoleu, la Kremlin, pe stadionul Lujniki am evoluat. Ce să mai văd acolo? Singurul lucru este că voi putea fi prezent la înmormântarea lui Putin”, a spus cântărețul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: