Rușii sărbătoresc anexarea teritoriilor ucrainene. Putin: „Am devenit mai puternici!”
Full Article 2 minutes read

Rușii sărbătoresc anexarea teritoriilor ucrainene. Putin: „Am devenit mai puternici!”

Președintele rus Vladimir Putin a ieșit, vineri, în fața unei mulțimi de câteva mii de persoane pentru a sărbători anexarea a patru teritorii ucrainene, ocupate de militarii ruși, la Rusia. Liderul de la Kremlin a vorbit despre „o zi istorică” în care s-a făcut „dreptate și justiție”.

Potrivit agenției ruse TASS, în cadrul concertului-miting, Putin a numit ziua de azi, când au fost semnate așa-zisele acorduri de aderare la Rusia, „istorică”. El a remarcat că Rusia le-a dat locuitorilor acestor regiuni dreptul de a alege și ei au făcut-o. Potrivit președintelui rus, mulți ani au încercat să eradice conștiința istorică în rândul locuitorilor din Donbass, Lugansk, Herson și Zaporojie, dar aceștia, în ciuda la tot, „și-au păstrat dragostea pentru Patria Mamă”.

„Timp de decenii, ei au încercat să eradice conștiința istorică de la acești oameni, să le distrugă tradițiile, să le interzică să vorbească limba lor maternă, să interzică cultura – nimic nu a reușit. Acești oameni au purtat dragostea pentru patria lor istorică în inimile lor și au transmis-o copiilor. (…) Rusia nu deschide doar ușile casei noastre pentru frații și surorile noastre, ci își deschide inima pentru ei. Bine ați venit acasă!”, a spus Vladimir Putin.

În discursul său, Putin a subliniat importanța acestui pas și pentru Rusia. Potrivit acestuia, odată cu aderarea regiunilor Herson, Zaporojie, Lugansk și Donbass, Rusia a câștigat și mai multă putere.

„Am devenit mai puternici. Pentru că suntem împreună, adevărul este în spatele nostru și există putere în adevăr, ceea ce înseamnă victorie. Victoria va fi a noastră!”, a precizat președintele rus în fața mulțimii, conform sursei citate.

Precizăm că Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri anexarea a patru teritorii ucrainene aflate sub controlul Moscovei, în cadrul unei ceremonii la Kremlin în cursul căreia a criticat Occidentul şi a cerut Kievului să depună armele. Acțiunea a fost dur criticată de UE, SUA, NATO și condamnată de autoritățile de la Chișinău. Între timp, la Kiev a avut loc o ședință de urgență a Consiliului Național de Securitate și Apărare, urmare a căreia președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a semnat o cerere privind aderarea la NATO.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: