S-ar fi ales cu un apartament în Chișinău prin înșelăciune. Cum o femeie a devenit proprietară, iar 3 persoane – martori ai schemei
Full Article 2 minutes read

S-ar fi ales cu un apartament în Chișinău prin înșelăciune. Cum o femeie a devenit proprietară, iar 3 persoane – martori ai schemei

Patru persoane au fost trimise pe banca acuzaților, după ce au împiedicat transmiterea în moștenire a unui apartament din Chișinău. Aceștia au regizat intrarea în proprietate a unui fals moștenitor. 

Cele patru persoane sunt învinuite de obținerea unui apartament din Chișinău estimat la suma de peste 800.000 lei de către un pretins moștenitor, în 2021, prin inducere în eroare.

Potrivit procurorilor, învinuiții sunt trei femei și un bărbat din Chișinău, cu vârste cuprinse între 37 și 67 de ani.

Printre aceștia se numără și femeia cu rol de organizator și beneficiar al escrocheriei – cetățean al Moldovei și Rusiei cu studii superioare, cu vârsta de 63 de ani. Aceasta o cunoștea pe victimă (născută în 1938) din perioada în care tatăl dânsei avea o relație de concubinaj cu proprietara apartamentului.

Unicul potențial moștenitor legal al apartamentului era nepotul victimei, care însă în acea perioadă își ispășea pedeapsa cu închisoarea pentru o infracțiune comisă.

Cu ceva timp înainte de decesul proprietarei în primăvara lui 2021, femeia cu rol de organizator care periodic o vizita, a intrat în posesia actelor de identitate ale acesteia și le-a tăinuit. Astfel, proprietara a fost în imposibilitate să demareze procedurile de perfectare a testamentului de moștenitor pentru nepot.

În schimb, la două luni de la decesul proprietarei, femeia cu rol de organizator al acestei escrocherii i-a convins pe ceilalți trei învinuiți să accepte calitatea de martori ai scrierii testamentului din numele proprietarei, cu o dată anterioară decesului ei, dar cu semnătura imitată a acesteia.

Testamentul a fost scris în beneficiul principalei învinuite și a fost prezentat la notar, unde în baza declarațiilor false ale martorilor indicați în act, principala învinuită a devenit proprietară a apartamentului, prin înșelăciune.

Acum, asupra apartamentului și conturilor bancare ale învinuitei este aplicat sechestru. Anterior, învinuita cu rol de organizator a fost plasată în arest la domiciliu – măsură care a rămas în vigoare până în prezent.

Potrivit legii, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 7 la 10 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: