Schimbări climatice: avocado și plante exotice cresc în Marea Britanie în urma temperaturilor ridicate de vară
Full Article 2 minutes read

Schimbări climatice: avocado și plante exotice cresc în Marea Britanie în urma temperaturilor ridicate de vară

Vremea neobișnuit caldă în Marea Britanie, în această vară, a avut un efect benefic asupra vegetației, care anterior era cultivată doar în sere. Temperaturile record au dus la o recoltă bogată de culturi exotice. Grădinarii britanici au declarat pentru BBC că au cultivat pepeni verzi, smochine și avocado.

Plantele care odată erau considerate exclusiv de cameră în Marea Britanie, cum ar fi măslinele și palmierii, acum cresc bine în aer liber, în timp ce speciile locale tradiționale, dimpotrivă, sunt nevoite să se adapteze condițiilor climatice în schimbare.

Iernile ploioase și verile mai calde și mai uscate, cu precipitații imprevizibile, creează condiții favorabile pentru creșterea unor specii mai exotice, explică Royal Horticultural Society.

În același timp, oamenii de știință avertizează că vremea mai caldă vara ar putea aduce cu sine secete care ar putea duce la dificultăți în irigarea culturilor.

Temperaturile în Marea Britanie cresc mai repede față de ritmul mediu la nivel global, potrivit Met Office. Grădinile din nordul Angliei simt cel mai puternic acest efect, așa cum este Royal Horticulture Society, îngrijită de 17 ani de Russell Watkins. El spune că atunci când a început să lucreze acolo, a cultivat plante standard pentru Marea Britanie, adică arbuști rezistenți și plante perene. „Cu toții am depășit limitele a ceea ce putem cultiva”, a spus el.

Bananele, diverse dalii și unele specii de ghimbir rezistă tot mai bine iernilor, și „se dezvoltă în perioadele lungi de vreme însorită așa cum au fost anul acesta”.

În sudul țării, Chris Bower cultivă plante subtropicale din pasiune. A reușit să cultive cu succes pepeni verzi și smochini. Anul acesta este mândru de recolta sa de curmale chinezești și de diverse tipuri de citrice. Așa a ajuns să încerce să cultive plante care au nevoie de puțină apă. În orașe, efectul insulei de căldură stimulează creșterea fructelor exotice. James Wong a descoperit că în Londra poate crește avocado. El crede că unele plante provin din semințe aruncate care au încolțit ulterior.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: