Ședința de judecată a dosarului Șor a fost, din nou, amânată. Procurorul a solicitat recuzarea unei judecătoare
Full Article 2 minutes read

Ședința de judecată a dosarului Șor a fost, din nou, amânată. Procurorul a solicitat recuzarea unei judecătoare

Ședința de judecată a dosarului deputatului Ilan Șor, care urma să se desfășoare pe 21 septembrie, a fost amânată. Informația a fost confirmată pentru NM de către avocatul acestuia, Iulian Balan, care a precizat că motivul este o cerere de recuzare a magistratei Galina Moscalciuc. Solicitarea a venit din partea procurorului.

„Ședința de judecată a fost amânată din cauza că acuzarea a înaintat o cerere de recuzare a magistratei Galina Moscalciuc. Motivarea a fost că doamna magistrată a fost în completul care a examinat dosarul de învinuire a domnului Filat, unde dl Șor a fost martor principal al acuzarii”, a menționat avocatul lui Ilan Șor.

Și ședința precedentă de judecată, care urma să se desfășoare pe 13 septembrie, a fost întreruptă. S-a întâmplat după ce magistratul Stelian Teleucă a solicitat abținerea de la examinarea cauzei. Judecătorul a argumentat că deține acțiuni la Banca de Economii, ceea ce nu îi permite să participe la examinarea dosarului.

***

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

Pe  20 august, Curtea Supremă de Justiție a emis o încheiere irevocabilă, prin care dosarul lui Ilan Șor a fost strămutat la Curtea de Apel Chișinău, de la Curtea de Apel Cahul. Totodată, a fost menținută masura preventivă – arestul în privința lui Ilan Șor și anunțarea în căutare.

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a declarat că decizia i se pare „extrem de dubioasă”.

De cealaltă parte, deputatul Ilan Șor se declară nevinovat și a anunțat în repetate rânduri că este gata să revină în țară și să participe la ședințele de judecată în cazul în care va fi suspendat mandatul de arest pe numele său și dacă toate ședințele de judecată vor fi deschise pentru presă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: