„Ședința nu a avut loc”. Din ce motiv judecătorii de la Curtea de Apel nu au examinat dosarul în care este vizat Ilan Șor
Full Article 2 minutes read

„Ședința nu a avut loc”. Din ce motiv judecătorii de la Curtea de Apel nu au examinat dosarul în care este vizat Ilan Șor

Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor, care urma să se desfășoare pe 6 noiembrie la Curtea de Apel Cahul, nu a avut loc. Potrivit magistraților, acest lucru s-a întâmplat deoarece materialele dosarului penal se află încă la Curtea Supremă de Justiție și nu este posibilă examinarea cererii de recuzare a completului de judecată.

„Ședința de judecată nu a avut loc, dat fiind faptul că materialele dosarului penal se află la Curtea Supremă de Justiție și nu e posibilă examinarea cererii de recuzare”, au menționat magistrații.

Ședința de judecată urma să se desfășoare la ora 10:30 și să fie condusă de judecătoarea Nina Veleva.

Următoarea ședință în dosarul lui Șor a fost programată pe 11 noiembrie „reieșind din faptul că la data de 2.11.2020 a parvenit o cerere suplimentară la cererea de strămutare, și din necesitatea studierii suplimentare a motivelor invocate în raport cu materialele cauzei”.

Și ședința precedentă, din 25 septembrie, a fost amânată. Atunci, la solicitarea procurorului pe caz. Acuzatorul de stat a motivat că dosarul lipsește, acesta aflându-se la Curtea Supremă de Justiție, după ce avocații au cerut strămutarea cauzei la o altă instanță. Tot atunci, apărarea a cerut recuzarea completului de judecători.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

În iunie 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: