Sediul PSRM, vizitat de procurorii anticorupție. Au fost ridicate documente UPDATE
Full Article 2 minutes read

Sediul PSRM, vizitat de procurorii anticorupție. Au fost ridicate documente UPDATE

Procurorii anticorupție au vizitat pe 2 iunie sediul Partidului Socialiștilor din capitală. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanta instituției, Mariana Cherpec.

Sunt ridicări de documente, nu percheziții. Procurorii anticorupție efectuează la moment acțiunea procesuală sub formă de ridicare a documentelor la sediul PSRM. Acțiunea de ridicare are loc în contextul efectuării investigațiilor pe dosarul privind finanțarea ilegală a unui partid politic”, a precizat Mariana Cherpec.

UPDATE (16:50) Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PSRM Carmena Lupei a declarat că procurorii au ridicat acte de contabilitate.

Astăzi la sediul PSRM s-au prezentat reprezentanții Procuraturii Anticorupție cu ordonanța de ridicare a mai multor acte și informații ce vizează activitatea contabilă a PSRM. Cu detalii și comentarii partidul va reveni ulterior”, a precizat reprezentanta formațiunii.

***

Amintim că președintele-fondator al PSRM Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai, iar ulterior plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. El este acuzat de îmbogățire ilicită, trădare de patrie, finanțare ilegală a partidului și corupție pasivă în dosarul denumit generic „kuliok”. În urma perchezițiilor acasă la fostul șef de stat au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace bănești în valută națională și străină, contracte, chitanțe, documente, recipise. Acestea au fost ridicate și urmează a fi investigate, pentru a se stabili dacă au tangență cu îmbogățirea ilicită. Igor Dodon se declară nevinovat și acuză președintele țării și partidul de guvernare că ar sta în spatele acțiunilor procurorilor.

În aceeași zi a fost reținut și cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu. El a fost plasat în arest în Penitenciarul nr.13.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: