Șeful Centrului de sănătate publică din Comrat cere înăsprirea măsurilor epidemiologice în Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

Șeful Centrului de sănătate publică din Comrat cere înăsprirea măsurilor epidemiologice în Găgăuzia

Conducerea Centrului de sănătate publică din Comrat cere înăsprirea măsurilor epidemiologice pe teritoriul autonomiei găgăuze. Intensificarea restricțiilor a fost propusă de şeful instituției, Ivan Hasta, în cadrul ședinței din 26 noiembrie a Comisiei regionale extraordinare pentru sănătate publică, transmite MOLDPRES.

Ivan Hasta a prezentat datele statistice privind rata infectărilor atât în ţară, cât şi în autonomie. Acesta a precizat că în raioanele Comrat şi Ceadâr-Lunga se înregistrează o creştere a numărului de îmbolnăviri de COVID-19.  O stare de lucruri mai bună este doar în raionul Vulcănești, unde se notează o diminuare epidemiologică de 7%.

Potrivit șefului Centrului de sănătate publică din UTA Gagauz-Yeri, controalele efectuate în instituțiile de învățământ, precum şi la agenți economici, deseori arată o atitudine „formală” faţă de triere şi respectare a regulilor sanitare.

„În ultimele 14 zile au fost întocmite şase procese-verbale şi încă două sunt în pregătire. Am identificat un caz concret, când evidența în registrul pentru trierea de dimineață s-a făcut dinainte. Deseori măștile sunt purtate de formă, de aceea vom sancționa mai des”, a spus Ivan Hasta, citat de gagauzinfo.md.

Sursa citată consideră necesară „înăsprirea măsurilor epidemiologice”, precum şi controlul asupra respectării acestora. „Numai astfel vom putea scădea morbiditatea”, conform șefului Centrului de sănătate publică din autonomia găgăuză.

În ultimele 24 de ore, în UTA Gagauz-Yeri au fost  confirmate 49 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus. În total, până la ziua de astăzi, în autonomie au fost înregistrate 3233 de cazuri de COVID-19. În perioada pandemiei, virusul a răpus 117 locuitori ai regiunii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: