Șeful Clinicii Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Republican, Victor Cojocaru, internat cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Șeful Clinicii Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Republican, Victor Cojocaru, internat cu COVID-19

Șeful Clinicii Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Victor Cojocaru, a fost internat în spital, fiind diagnosticat cu COVID-19.

„Domnul profesor Victor Cojocaru este internat în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, în una din Secțiile Terapie Intensivă COVID-19, unde este supus tratamentului corespunzător”, a declarat pentru NM Purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Republican, Marina Zibliuc

Profesorul Victor Cojocaru este medic al IMSP Spitalului Republican „Timofei Moşneaga” și are o experiență de 47 de ani de activitate în domeniul anesteziologiei.

Victor Cojocaru este absolvent al Academiei de medicină militară din Sankt-Petersburg are grad de colonel și o experiență de medic practician de 45 de ani. Este șeful clinicii Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Republican, secție în care sunt transferați cei mai gravi pacienți infectați cu COVID-19.

Pe 8 septembrie 2020 profesorului Victor Cojocaru i-a fost înmânată cea mai înaltă distincție de stat ”Ordinul Republicii” pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru dăruirea și abnegația manifestate în cadrul actului medical.

Amintim că în Republica Moldova, bilanțul a ajuns la 185 453 de persoane infectate cu COVID-19. Până la ziua de azi, 89 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: