Șeful diplomației europene a solicitat Rusiei o anchetă independentă și transparentă privind otrăvirea lui Navalnîi
Full Article 1 minutes read

Șeful diplomației europene a solicitat Rusiei o anchetă independentă și transparentă privind otrăvirea lui Navalnîi

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, Josep Borrell, a solicitat autorităților de la Moscova „o anchetă independentă și transparentă” privind otrăvirea lui Alexei Navalnîi.

„Rezultatele preliminare ale testului de la spitalul Charité indică faptul că Alexei Navalnîi a fost otrăvit în timpul șederii sale în Siberia. Suntem recunoscători personalului Charité pentru tratamentul acordat domnului Navalnîi și îi dorim o recuperare rapidă și completă”, a declarat Borrell.

Totodată, acesta a spus că „Uniunea Europeană condamnă cu fermitate ceea ce pare a fi o tentativă la viața lui Navalnîi”.

„Este imperativ ca autoritățile ruse să inițieze fără întârziere o anchetă independentă și transparentă privind otrăvirea domnului Navalnîi. Poporul rus, dar şi comunitatea internaţională solicită să se facă lumină asupra otrăvirii domnului Navalnîi. Cei responsabili trebuie să dea socoteală”, a mai spus Borrell.

Menționăm că purtătorul de cuvânt a lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că autoritățile nu au motive pentru a iniția o anchetă cu privire la otrăvirea lui  Navalnîi. Potrivit lui Peskov, mai întâi este necesar să se stabilească substanța cu care a fost otrăvit politicianul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: