Sîrbu a depus plângere la Procuratura Generală împotriva ofițerilor SPPS, care asigură paza la Președinției
Full Article 2 minutes read

Sîrbu a depus plângere la Procuratura Generală împotriva ofițerilor SPPS, care asigură paza la Președinției

Deputatul Platformei „Pentru Moldova” Sergiu Sîrbu a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva angajaților Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Potrivit deputatului, aceștia au încălcat Codul Penal și au făcut exces de zel la îndeplinirea ordinelor ilegale. Reacția vine după ce Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie.

„Așa cum am promis, voi merge pe toate căile legale pentru ca cei care au înfăptuit abuzul de la Președinție, când, într-un mod absolut inexplicabil, mi-a fost interzis accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate, să fie trași la răspundere”, a scris Sergiu Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

Deputatul susține că ofițerii SPPS, care se aflau la postul de pază de la poarta instituției prezidențiale, l-au bruscat și i-au îngrădit accesul la ședință.

„Le reamintesc ofițerilor SPPS și șefului statului că deputatul are dreptul să intre în orice instituție a statului, după ce se legitimează. Orice atitudine degradantă la adresa oricui este inadmisibilă. Angajații SPPS trebuie să-și îndeplinească misiunea conform legii, nu să se transforme într-un batalion personal al președintelui, care fac scut atunci când deputații care nu sunt pe placul Maiei Sandu vin la Președinție”, mai menționează deputatul „Pentru Moldova”.

***

Pe 26 februarie, la președinție, s-a desfășurat ședința CSS. Principalul subiect discutat a fost concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Președintele Comisiei Parlamentare pentru Securitate și Ordinea Publică, deputatul grupului „Pentru Moldova” Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la întrunirea care a durat 6 ore.

În cadrul conferinței de presă de după ședință, șefa statului a explicat că acest lucru s-a întâmplat, deoarece Sîrbu face parte dintr-un grup parlamentar ai cărui membri „sunt implicați direct în această mare schemă de corupție”. Prin urmare, există un conflict de interese.

Pe 1 martie, Sergiu Sîrbu i-a trimis Maiei Sandu o scrisoare prin care îi solicită să îi prezinte acte care ar confirma că Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a fost informată despre presupusa situație de conflict de interese.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: