Socialiștii și comuniștii vor participa în bloc la alegerile locale din noiembrie
Full Article 2 minutes read

Socialiștii și comuniștii vor participa în bloc la alegerile locale din noiembrie

Comuniștii și socialiștii vor participa într-un bloc în cadrul alegerilor locale noi, planificate pentru 21 noiembrie, în mai multe localități, inclusiv în municipiul Bălți. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, în cadrul ședinței din 1 octombrie, concurentul electoral.

CEC a constituit, în cadrul ședinței de astăzi, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi ale primarului din 21 noiembrie curent.

Conform Codului electoral, în decurs de 3 zile, Consiliul electoral urmează să-și aleagă din rândul membrilor săi, prin vot secret, președintele, vicepreședintele și secretarul. Totodată, consiliul urmează să facă publică informația privind locul (biroul), data și ora primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar, cu 24 de ore până la începerea recepționării documentelor de la candidații electorali.

În cadrul aceleiași ședințe, CEC a înregistrat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Amintim că, în ajun, ex-deputata Arina Spătaru a anunțat că va candida la funcția de primar al mun. Bălți.

***

Pe 8 septembrie, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a declarat că nu exclude posibilitatea fuzionării dintre formațiunea pe care o conduce și Partidul Comuniștilor (PCRM). Socialistul a precizat că decizia va fi luată până la sfîrșitul anului curent, pentru a putea iniția pregătirile pentru alegerile locale, planificate pentru anul 2023.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: