Facebook/Igor Dodon

Socialiștii și comuniștii vor participa în bloc la alegerile locale din noiembrie

Comuniștii și socialiștii vor participa într-un bloc în cadrul alegerilor locale noi, planificate pentru 21 noiembrie, în mai multe localități, inclusiv în municipiul Bălți. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, în cadrul ședinței din 1 octombrie, concurentul electoral.

CEC a constituit, în cadrul ședinței de astăzi, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi ale primarului din 21 noiembrie curent.

Conform Codului electoral, în decurs de 3 zile, Consiliul electoral urmează să-și aleagă din rândul membrilor săi, prin vot secret, președintele, vicepreședintele și secretarul. Totodată, consiliul urmează să facă publică informația privind locul (biroul), data și ora primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar, cu 24 de ore până la începerea recepționării documentelor de la candidații electorali.

În cadrul aceleiași ședințe, CEC a înregistrat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Amintim că, în ajun, ex-deputata Arina Spătaru a anunțat că va candida la funcția de primar al mun. Bălți.

***

Pe 8 septembrie, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a declarat că nu exclude posibilitatea fuzionării dintre formațiunea pe care o conduce și Partidul Comuniștilor (PCRM). Socialistul a precizat că decizia va fi luată până la sfîrșitul anului curent, pentru a putea iniția pregătirile pentru alegerile locale, planificate pentru anul 2023.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

A început instalarea cablurilor electrice pe Linia Vulcănești–Chișinău: „Coloana vertebrală a securității energetice”

Pe Linia electrică Vulcănești – Chișinău au început lucrările de instalare a conductoarelor, în apropierea localității Congaz. Ministerul Energiei anunță că, în același timp, continuă și lucrările de construcție a liniei electrice de 400 kV.

Potrivit datelor prezentate de Minister, în ultimele trei săptămâni, doar în raionul Cimișlia au fost betonate 112 fundații din totalul de 117 prevăzute pentru această zonă. Trei dintre acestea au fost finalizate recent.

Tot în raionul Cimișlia, au fost deja asamblați 55 de piloni, dintre care 41 doar în ultimele trei săptămâni. În luna iulie, 25 de piloni au fost deja instalați pe traseul liniei electrice.

„Acest proiect strategic este o investiție esențială în independența și securitatea energetică a Republicii Moldova, parte a efortului de creștere a gradului de interconectare cu rețeaua europeană ENTSO-E. Linia de 400 kV Vulcănești–Chișinău este coloana vertebrală a securității noastre energetice. Avansarea lucrărilor în teren, în pofida temperaturilor ridicate arată seriozitatea și angajamentul echipelor implicate demonstrează că Moldova poate”, a declarat ministrul Dorin Junghietu.

Linia Electrică Aeriană va avea o lungime de 157 de kilometri. Astfel, peste 500 de piloni și 1500 de kilometri de conductoare vor face o legătură strategică dintre sud și centru prin intersectarea a opt raioane și 35 de localități. În funcție de regimul sistemului electroenergetic, linia va putea acoperi peste 50 la sută din consumul de energie în perioada de consum maxim.

Proiectul este finanțat de Banca Mondială. Valoarea este de 61 de milioane de euro, dintre care în jur de 27 de milioane sunt destinate pentru construcția liniei Vulcănești-Chișinău.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: