Socialistul Vasile Bolea va contesta în judecată numirea lui Serghei Merjan în funcția de director al ANSC
Full Article 3 minutes read

Socialistul Vasile Bolea va contesta în judecată numirea lui Serghei Merjan în funcția de director al ANSC

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vasile Bolea a anunțat, pe 18 noiembrie, că va contesta în judecată numirea lui Serghei Merjan în funcția de director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). În cadrul unui briefing, acesta a acuzat majoritatea parlamentară că ar fi mimat desfășurarea concursului și a cerut organizarea unui concurs nou.

Deputatul Vasile Bolea va iniția procedura de contestare în judecată a hotărârii Parlamentului privind numirea lui Serghei Merjan în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Acesta a mai declarat că fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a pregătit un proiect de hotărâre, prin care solicită ca Parlamentul să anuleze hotărârea de numire în funcție a dlui Merjan și să organizeze un nou concurs, deoarece concursul respectiv ar fi fost mimat.

„Înainte de a fi organizat acest concurs, în presă au apărut informații despre legăturile dintre președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba cu Merjan. S-a discutat că Merjan este candidatul favorit și va câștiga concursul”, a explicat Bolea.

De asemenea, deputatul socialist susține că a verificat CV-ul prezentat de Merjan și că acesta nu ar corespunde cerințelor legale, întrucît nu ar avea experiență în domeniul achizițiilor publice.

„Am depus o interpelare de deputat la Curtea de Conturi, unde Merjan ar fi activat o anumită perioadă și în răspunsul primit, am ajuns la concluzia că în perioada de activitate în cadrul instituției 2007-2011, dumnealui nu a participat și nu are experiența de cel puțin 5 ani în domeniul achizițiilor publice”, a spus Vasile Bolea.

Serghei Merjan a fost numit, pe un termen de șapte ani, în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor, director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat, pe 28 octombrie, cu votul a 54 de deputați.

***

Concursul a fost anunțat pe 22 septembrie de către Comisia economie, buget și finanțe, după ce, pe 10 septembrie, Anatolie Zagorodnîi și-a depus cererea de demisie din funcția respectivă.

Serghei Merjan are studii în domeniul managementului administrației publice, finanțe, audit și contabilitate. Anterior, acesta a activat la Asociația Promo-LEX, în calitate de expert în achiziții publice, la Banca Mondială și la Agenția de Servicii Publice. De asemenea, Serghei Merjan a fost coordonator de proiecte în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La concursul de selectare a candidaturii pentru funcția de director al ANSC au depus dosarele nouă persoane, iar două dintre ele, Serghei Merjan și Irina Gutnic, au fost admise la proba interviului. CV-ul lui Merjan îl puteți găsi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: