Șor sare în apărarea Rusiei. Amenință cu proteste în cazul în care Moldova se va alătura sancțiunilor
Full Article 1 minutes read

Șor sare în apărarea Rusiei. Amenință cu proteste în cazul în care Moldova se va alătura sancțiunilor

Președintele Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, avertizează autoritățile că va chema oamenii în stradă, pentru a protesta, în cazul în care Moldova va susține sancțiunile împotriva Rusiei. Totodată, Ilan Șor reiterează că, dacă va fi luată o asemenea decizie, cetățenii moldoveni „vor îndura foame, frig și sărăcie”.

„Îmi rezerv dreptul de a chema oamenii în stradă. Voi face acest lucru în numele intereselor țării mele și a cetățenilor ei”, a declarat Șor într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Pe 24 iunie, președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat la postul public de televiziune că Republica Moldova va susține sancțiunile impuse de Uniunea Europeană (UE) Rusiei, urmare a invaziei Federației Ruse în țara vecină, Ucraina, la 24 februarie.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a spus că susținerea sancțiunilor de către Republica Moldova, impuse Federației Ruse, nu sunt printre solicitările Uniunii Europene.

Amintim că pe 23 iunie, Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderarea UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: