Șor sare în apărarea Rusiei. Amenință cu proteste în cazul în care Moldova se va alătura sancțiunilor
Full Article 1 minutes read

Șor sare în apărarea Rusiei. Amenință cu proteste în cazul în care Moldova se va alătura sancțiunilor

Președintele Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, avertizează autoritățile că va chema oamenii în stradă, pentru a protesta, în cazul în care Moldova va susține sancțiunile împotriva Rusiei. Totodată, Ilan Șor reiterează că, dacă va fi luată o asemenea decizie, cetățenii moldoveni „vor îndura foame, frig și sărăcie”.

„Îmi rezerv dreptul de a chema oamenii în stradă. Voi face acest lucru în numele intereselor țării mele și a cetățenilor ei”, a declarat Șor într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Pe 24 iunie, președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat la postul public de televiziune că Republica Moldova va susține sancțiunile impuse de Uniunea Europeană (UE) Rusiei, urmare a invaziei Federației Ruse în țara vecină, Ucraina, la 24 februarie.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a spus că susținerea sancțiunilor de către Republica Moldova, impuse Federației Ruse, nu sunt printre solicitările Uniunii Europene.

Amintim că pe 23 iunie, Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderarea UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: