Soţia lui Stoianoglo s-a plâns la Kiev că a fost făcută beneficiara firmelor lui Platon. Răspunsul ucrainenilor
Full Article 2 minutes read

Soţia lui Stoianoglo s-a plâns la Kiev că a fost făcută beneficiara firmelor lui Platon. Răspunsul ucrainenilor

Ministerul Justiţiei din Ucraina declară că notara din Kiev nu a admis ilegalităţi atunci când a înregistrat companiile Verlok Development Inc şi Jet Business Limited pe numele soției procurorului general suspendat de la Chişinău, Alexandr Stoianoglo. Constatarea se regăseşte într-un act de control efectuat de către Ministerul Justiţiei din Ucraina în baza unei plângeri depuse de Kurdova, potrivit anticorupție.md.

Soția lui Stoianoglo, Ţvetana Kurdova s-a adresat cu o plângere, în noiembrie 2021, la Ministerul Justiţiei din Ucraina precum că întreprinderile Verlok Development Inc şi Jet Business Limited au fost înregistrate pe numele său fără a i se cere acordul.

„În decizia instituţiei de la Kiev se arată că notara Olena Kolesnik s-a condus de lege şi a avut l-a dispoziţie toate actele necesare pentru a efectua reînregistrarea celor două firme pe numele Ţvetanei Kurdova. Instituţia menţionează că acţiunile Olenei Kolesnic în acest caz au fost verificate repetat”, comunică sursa.

la rândul lor, procurorii moldoveni declară că plângerea adresată de Ţvetana Kurdova Ministerului Justiţiei din Ucraina ar fi făcut parte din strategia de apărare a lui Stoianiglo în dosarul intentat pentru abuz în serviciu la eliberarea şi achitarea lui Platon.

În 2021, fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a anunţat că soția procurorului general al Republicii Moldova Alexandr Stoianoglo, a fost făcută beneficiara companiilor ucrainene Verlok Development Inc și Jet Business Limited, care aparțineau anterior controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Mai multe detalii găsiți pe Anticorupție.md.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: