Speakerul Dumei de Stat le cere bugetarilor din cultură, sănătate și educație să demisioneze, dacă nu susțin războiul
Full Article 2 minutes read

Speakerul Dumei de Stat le cere bugetarilor din cultură, sănătate și educație să demisioneze, dacă nu susțin războiul

Președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin le-a sugerat „trădătorilor de neam” să demisioneze din funcțiile pe care le dețin în domeniul public al sănătății, educației și culturii. Volodin s-a referit în acest mod la persoanele care nu susțin „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Speakerul legislativului rus a declarat că persoanele care dețin funcții de conducere în domeniul sănătății, culturii și educației trebuie să demisioneze, dacă nu susțin politica Rusiei în Ucraina. Volodin a vorbit despre asta într-un text publicat pe canalul său de Telegram.

Volodin a dat drept exemplu cazul Annei Netrebko, cântăreața de operă care a fost „persoană de încredere” a președintelui Putin în timpul ultimei campanii prezidențiale, ba chiar s-a fotografiat cu un lider separatist, iar acum două zile a declarat că nu susține războiul declanșat în Ucraina. S-a întâmplat la o lună după ce teatrul Metropolitan Opera din New York și opera din Bavaria au reziliat contractele cu ea, din cauza viziunilor sale.

Volodin l-a mai menționat pe interpretul Grigorii Leps, care potrivit lui, a evoluat în fața răniților, într-un spital militar din Rostov.

Este corect ca artiștii să îi susțină pe militarii noștri. Le mulțumim. Dar sunt și dintre cei care au fugit în alte țări, în țările calde, ca să aștepte. Și încă mai rău – de acolo fac declarații acuzatoare. Cineva în goana pentru bani, alții pentru a-și păstra concertele. La fel ca această Anna Netrebko. Nu poți numi gestul altfel decât „trădare”. Voce are, dar obraz nu”, a scris Volodin.

Speakerul Dumei de Stat a adăugat că „cei care se află la întreținerea statului, adică a poporului și l-au trădat, trebuie să plece din funcțiile de conducere din instituțiile de stat din domeniul culturii, educației, sănătății, ș.a.”.

Acesta a adăugat că deputații le vor cere miniștrilor să „soluționeze problema cadrelor”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: