Studiu: Un preparat pentru tratamentul diabetului zaharat este eficient în lupta cu obezitatea
Full Article 2 minutes read

Studiu: Un preparat pentru tratamentul diabetului zaharat este eficient în lupta cu obezitatea

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că preparatul semaglutida, utilizat în tratamentul diabetului zaharat, este eficient în lupta cu obezitatea, scrie BBC. Jurnaliștii britanici fac trimitere la rezultatele unui studiu publicat recent de revista New England Journal of Medicine.

Testele clinice s-au desfășurat timp de peste un an. În cadrul studiului au fost implicați aproape 2000 de participanți supraponderali din 16 țări. Printre aceștia nu a fost niciun diabetic.

Indicele corporal al participanților a constituit minimum 30, ceea ce corespunde diagnosticului de obezitate (limita normală a indicelui corporal, care se calculează în funcție de greutate și înălțime, este 25).

Pentru început, pacienților li s-a predat un curs privind modul de viață sănătos și importanța renunțării la vicii. Ulterior, participanții au fost împărțiți în două grupuri: 2/3 dintre ei au primit, săptămânal, o doză de semaglutidă (2,4 mg injectabil), iar restul au primit placebo.

Rezultatele experimentului au fost analizate peste 68 de săptămâni. În tot acest timp, pacienții au ținut câte un jurnal și au scris toate informațiile despre alimentele pe care le-au consumat și despre exercițiile fizice pe care le-au practicat.

Datele au arătat că participanții care au primit placebo, în medie, au slăbit cu 2,4% (față de indicele corporal inițial), în timp ce pacienții cărora li s-a administrat semaglutidă, au pierdut 15% din greutatea inițială.

Peste un an de la începutul administrării preparatului, participanții la studiu au slăbit, în medie, cu 15 kg, iar 2/3 dintre ei au pierdut cel puțin 10% din greutate.

Pacienții care au primit palcebo au slăbit, în medie, cu doar 3 kg.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: