zdg.md

„Sunt dezamăgită și șocată de această decizie”. Reacția Tatianei Bucearschi după ce a fost demisă

Tatiana Bucearschi a venit cu o reacție, după ce a fost demisă din funcția de șefă a Direcției generale asistență socială și sănătate. Aceasta a declarat pentru NM că „decizia este ilegală” și că anumite persoane au „contribuit” la concedierea sa.

„Nu vreau să dau nume, dar pot să vă spun că sunt dezamăgită și șocată de această decizie, pentru că am respectat întotdeauna legea și am lucrat onest și sârguincios. A fost un an dificil, pandemia de coronavirus. Nefiind lucrător medical, munceam câte 24 de ore, fără zile de odihnă și gestionam două sisteme mari. În baza a tot ce s-a întâmplat, pot concluziona că demiterea mea este un capriciu al unor factori de decizie”, a spus Bucearschi.

Aceasta a refuzat să spună cine „a contribuit” la concedierea sa.

„Conflictele din echipă au început în noiembrie anul trecut, când o persoană apropiată domnului Ceban a venit la primărie și a început să submineze încrederea colegilor în mine și să mă denigreze în toate modurile posibile. Cred că decizia de a mă concedia este ilegală. Nu am fost anunțată cu două săptămâni înainte, dar pur și simplu am fost dată afară din biroul meu de la primărie. El [Ion Ceban] a venit, mi-a sigilat biroul și a început să mă insulte. Nici nu am avut timp să-mi iau lucrurile personale”, a mai spus Bucearschi.

Potrivit dispoziției semnate de primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, Bucearschi a fost demisă „în urma obținerii calificativului „nesatisfăcător” la evaluarea anuală a performanțelor profesionale”.

Precizăm că în iulie 2019, Tatiana Bucearschi a fost numită în funcția de șefă a Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate a Consiliului municipal Chișinău.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Dosarul concesionării Aeroportului: ultimul martor al acuzării, audiat. Ce urmează?

La ședința din 7 iulie, Judecătoria sectorului Buiucani a audiat ultimul martor al acuzării în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Inculpați în această cauză sunt fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, și fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr. Procesul urmează să intre în etapa prezentării probelor de către apărare.

Cu toate acestea, avocații celor doi au solicitat reaudierea unor martori, invocând existența unor contradicții esențiale în declarațiile anterioare, considerate importante pentru construcția liniei apărării.

Inculpații au reclamat și faptul că nu au avut acces complet la toate documentele relevante din dosar, inclusiv la expertiza tehnico-economică a proiectului de concesiune. Potrivit lui Valeriu Lazăr, apărării i-a fost transmis doar un disc cu copii ale materialelor cauzei, fără a putea consulta probele materiale originale.

Reprezentanții acuzării au respins acuzațiile și au susținut că toate probele au fost prezentate în timpul procesului. Totuși, instanța a dispus verificarea proceselor-verbale și a procedurii de prezentare a probelor materiale.

În aceeași ședință, avocații apărării au prezentat o listă actualizată a martorilor. Anterior, instanța aprobase o listă ce includea mai mulți foști membri ai Guvernului Leancă, printre care actuala președintă Maia Sandu și premierul Dorin Recean.

***

Decizia de a concesiona Aeroportul Internațional Chișinău pentru o perioadă de 49 de ani companiei Avia Invest a fost luată de executivul condus de Iurie Leancă în 2013. Cinci ani mai târziu, o comisie parlamentară de anchetă a constatat multiple nereguli la semnarea contractului.

În mai 2023, Procuratura Anticorupție a finalizat ancheta penală și a trimis în judecată opt persoane acuzate de abuz în serviciu, infracțiune pasibilă de până la 15 ani de închisoare. Printre inculpați se regăsesc Iurie Leancă, Valeriu Lazăr, foștii șefi ai Agenției Proprietății Publice – Tudor Copaci și Maria Șendilă, dar și foști conducători ai Aeroportului Chișinău.

În iulie 2020, autoritățile au anunțat rezilierea contractului de concesiune cu Avia Invest, invocând nerespectarea obligațiilor contractuale, în special cele investiționale. Până la sfârșitul lunii martie 2023, statul a finalizat procedura de preluare a Aeroportului Chișinău în proprietatea publică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: