zdg.md

„Sunt dezamăgită și șocată de această decizie”. Reacția Tatianei Bucearschi după ce a fost demisă

Tatiana Bucearschi a venit cu o reacție, după ce a fost demisă din funcția de șefă a Direcției generale asistență socială și sănătate. Aceasta a declarat pentru NM că „decizia este ilegală” și că anumite persoane au „contribuit” la concedierea sa.

„Nu vreau să dau nume, dar pot să vă spun că sunt dezamăgită și șocată de această decizie, pentru că am respectat întotdeauna legea și am lucrat onest și sârguincios. A fost un an dificil, pandemia de coronavirus. Nefiind lucrător medical, munceam câte 24 de ore, fără zile de odihnă și gestionam două sisteme mari. În baza a tot ce s-a întâmplat, pot concluziona că demiterea mea este un capriciu al unor factori de decizie”, a spus Bucearschi.

Aceasta a refuzat să spună cine „a contribuit” la concedierea sa.

„Conflictele din echipă au început în noiembrie anul trecut, când o persoană apropiată domnului Ceban a venit la primărie și a început să submineze încrederea colegilor în mine și să mă denigreze în toate modurile posibile. Cred că decizia de a mă concedia este ilegală. Nu am fost anunțată cu două săptămâni înainte, dar pur și simplu am fost dată afară din biroul meu de la primărie. El [Ion Ceban] a venit, mi-a sigilat biroul și a început să mă insulte. Nici nu am avut timp să-mi iau lucrurile personale”, a mai spus Bucearschi.

Potrivit dispoziției semnate de primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, Bucearschi a fost demisă „în urma obținerii calificativului „nesatisfăcător” la evaluarea anuală a performanțelor profesionale”.

Precizăm că în iulie 2019, Tatiana Bucearschi a fost numită în funcția de șefă a Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate a Consiliului municipal Chișinău.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: